Nijerya'daki Boru Hatlarına Yönelik Saldırılar

Ülkenin güneybatısında devlete ait doğal gaz boru hattı patlatıldı Saldırıyı üstlenen olmadı.

Nijerya'nın güneybatısındaki Ogun eyaletinde devlete ait doğal gaz boru hattı patlatıldı.

Ogun eyalet polisi sözcüsü Başkomiser Yardımcısı Olumuyiwa Adejobi, militanların, gece yarısı devlete ait Nijerya Ulusal Petrol Şirketi'nin doğal gaz ana boru hattını dinamitle patlattığını bildirdi.

Ülkenin güneybatısında ilk kez böyle bir patlamanın yaşandığını söyleyen Adejobi, teröristlerin onarım çalışması yapıyormuş gibi davranarak boru hattına dinamit yerleştirdiğini belirtti.

Diğer yandan, saldırıyı üstlenen olmadığı ifade edildi.

Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazda meydana gelen kesintinin, ülkedeki kronik elektrik sıkıntısını artıracağı tahmin ediliyor.

'Nijer Deltası İntikamcıları' adlı silahlı grup, ülkenin güneyindeki petrol yönünden zengin Delta bölgesinde şubat ayından bu yana önemli petrol altyapılarına saldırılar düzenliyor.

Saldırılarla Nijerya'nın günlük petrol üretimi 2016 bütçesinde öngörülen günlük 2,2 milyon varilden 1 milyon varile düştü. Grup, Delta bölgesinde faaliyet gösteren firmalardan 31 Mayıs'a kadar bölgeyi terk etmelerini isterken, hükümet bu isteğe bölgeye asker sevk ederek cevap verdi. Nijer Deltası İntikamcıları, hükümetin bölgedeki topluluklar ve liderlerle müzakere teklifini de reddetti.
Kaynak: AA