MÜSİAD Heyeti Darende İlçesini Gezdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Darende ilçesinde bulunan Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret etti.

MÜSİAD Heyeti Darende İlçesini Gezdi
20 kişilik MÜSİAD heyeti Malatya ziyaretinin ardından Darende ilçesine geçti. Burada MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak ile birlikte Somuncu Baba Külliyesini ziyaret eden heyet, Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi’ni da gezdi. Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, yönetim kurulu üyeleri ve iş adamı ile birlikte Malatya ziyareti sonrasında Darende’yi de ziyaret ettiklerini söyledi.



Olpak, Darende’ye ya gelmişken bu güzel program içerisinde Somuncu Baba Hazretleri’ni ziyaret etmeden gitmek olmazdı. Çok şükür güzel bir zamanda, güzel bir mekanda, büyük zatların etrafında, manevi havasını teneffüs etmenin beraber olmanın memnuniyeti içerisindeyiz” diye konuştu.

Külliyedeki yeni yapılan camii ve diğer yapılanlar için Hulusi Efendi Vakfı’na teşekkür eden Olpak, “Hakikaten çok güzel bir eser meydana getirilmiş. Burası gönüllere hitap eden çok güzel, huzurlu bir makam. Cenab-ı Allah’ın bu tür büyüklerimizin duası milletimizin üzerinden eksik etmemesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise "İş adamlarımıza Darende ilçemizin doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını gezdirme fırsatı bulduk. Malatya’ya gelen yerli ve yabancı birçok konuğun en çok uğrayıp gezdiği mekanların başında Somuncu Baba Cami ve Külliyesi geliyor. İlimizdeki manevi büyüklerimizin makamlarına estetik katarak sahip çıkan Hulusi Efendi Vakfı’na teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA