Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem Yüksekova'da

Erdem:'İlçede 10 okul ağır hasar almış. Yeni eğitim dönemini planlamak adına okulları yerinde görüyoruz. Devletimiz tüm gücüyle kaynak aktarımı yapıyor'

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 10 okulda ağır hasar meydana geldiğini belirterek, 'Yeni eğitim dönemini planlamak adına okulları yerinde görüyoruz. Devletimiz tüm gücüyle kaynak aktarımı yapıyor.' dedi.

Kaymakamlık önünde Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Kaymakam İbrahim Çenet ve kurum amirleri tarafından karşılanan Erdem, Çenet'i makamında ziyaret ettikten sonra Öğretmenevi'nde düzenlenen yemeğe katıldı.

Erdem, yemeğin ardından Hakkari Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan, Kaymakam Çenet, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve şube müdürleriyle terör saldırıları nedeniyle hasar gören okulları gezerek incelemede bulundu.

Gözlemleri sırasında yetkililerden bilgi alan Erdem, yaptığı açıklamada, okulların durumunu yerinde görmek adına ilçeye ziyarette bulunduklarını söyledi.

Olaylarda 10 okulun ciddi hasar gördüğünü ifade eden Erdem, 'Ağır hasarlı okullarımızı yıkıyoruz. Kaymakamımız ve ilçe müdürümüz bu sürece çok önceden hazırlıklıydı. Devletimiz elhamdülillah tüm gücüyle kaynak aktarımı yapıyor. Yeni eğitim dönemini planlamak adına okullarımızı bir daha yerinde görüyoruz. Sayın bakanımıza da Bakanlar Kurulu'nda bu konuyla ilgili bilgi vereceğiz. Bu hafta bakanlık olarak bölgeleri incelemeye aldık.' dedi.

Erdem, incelemenin ardından ilçeden ayrıldı.
Kaynak: AA