İran'dan Mısır'a 'İçişlerine Müdahale' Tepkisi

İran, rejim karşıtı muhalefetin Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği toplantıya bazı Mısırlı milletvekillerinin de katılmasını 'içişlerine müdahale' olarak niteleyerek kınadı.

İran muhalefetinin Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği toplantıya bazı Mısırlı milletvekillerinin de katılması nedeniyle Kahire yönetiminin İran'daki çıkarlarını koruyan temsilcisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, rejim karşıtı Halkın Mücahitleri Örgütü'ne (HMÖ) bağlı İran Ulusal Direniş Konseyi'nin Paris'te düzenlendiği toplantıya ilişkin protestonun Mısır temsilcisine iletildiği kaydedildi.

Açıklamada, Kahire yönetiminin bu girişiminin İran'ın 'içişlerine açık bir müdahale' olduğu ifade edilerek kınandığı belirtildi.

Halkın Mücahitleri’ne bağlı kuruluşun 9 Temmuz'da Paris'te düzenlediği etkinliğine katılanlar arasında Suudi Arabistan Prensi Türki el Faysal da bulunuyordu. Fransa'nın etkinliğe izin vermesine tepki gösteren Tahran yönetimi, Fransa'nın Tahran Büyükelçisi François Senmo'yu da Dışişleri Bakanlığına çağırarak itirazlarını iletmişti.

Kaynak: AA