Irak'taki İhtiyaç Sahiplerine Konteyner Yardımı

Türk Kızılayı, Irak'taki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanlar için Erzincan ve Muş'taki lojistik merkezlerinden 500 konteyner gönderdi.

Türk Kızılayı, Irak'taki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanlara 500 konteyner yardımında bulundu.

Türk Kızılayı, Irak'ın Bağdat, Anbar, Dohuk kentlerinde evlerini terk etmek zorunda kalanların barınma ihtiyacının karşılanması ve eğitim hizmetlerinde kullanılması amacıyla, Erzincan ile Muş'taki lojistik merkezlerindeki 500 konteyneri Irak'a gönderdi.

Konteynerlerin gönderilmesi dolayısıyla, Türk Kızılay Erzincan Afet Yönetim Merkezi'nde tören düzenlendi.

Türk Kızılayı Kuzeydoğu Anadolu Bölge Müdürü Şafak Lostar, burada yaptığı konuşmada, Irak'taki iç çatışma sonrası derhal bölgeye intikal ettiklerini söyledi.

Önce Sincar, daha sonra Erbil bölgesinde konuşlandırdıkları ekiplerle 2 yıldır Irak coğrafyasında insani yardım faaliyeti yürüttüklerini bildiren Lostar, bugüne kadar Irak'a 156 tırla yaklaşık 4,5 milyon dolarlık yardım malzemesi gönderdiklerini belirtti.

Lostar, 'Irak Kızılayı ile yaptığımız protokol kapsamında, Irak'taki mazlumlar, ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için konteyner sevkiyatında bulunuyoruz. Irak'a 500 konteyner sevk edilecek. Bunların 290'ı Erzincan, 210'u da Muş merkezden gönderilecek. Yaklaşık değeri 1 milyon 800 bin dolar. Türk Kızılayı olarak Irak coğrafyasındaki acı dinene kadar desteğimizi sürdüreceğiz.' dedi.

Irak Kızılayı Dış Yardımlar Müdürü Ebu Seyit Ahmet ise tören sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, konteyner ve diğer yardımlar için Türk Kızılayına teşekkür etti.
Kaynak: AA