Havza Belediye Başkanı İkiz, Çiftleri Ziyaret Etti

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, buğday hasadı yapan çiftiçlere ziyarette bulundu.

Aslançayır Mahallesi'nde 2016 yılının ilk buğday hasadını gerçekleştiren Kazım Yılmaz'ı ziyaret eden İkiz, Yılmaz ve diğer çiftçilerle sohbet etti.

Hasat döneminin hayırlı olması temennisinde bulunan İkiz, 'Cenab-ı Allah bol ürünler versin. Kazasız belasız, sağlık afiyetle hasadı yapıp, ürünlerinden de hayırlı şekilde istifade etmeyi nasip etsin.' ifadesini kullandı.

Teknolojinin ilerlemesiyle makinelerin insan gücünün yerini aldığını, işi daha hızlı ve kolay hale getirdiğini anlatan İkiz, şunları kaydetti:

'Ülkemizde özellikle çiftçilerimiz AK Parti dönemi ile önemli destekler aldı, son teknoloji ürünü zirai aletlerin sayısı hızlı şekilde arttı. İlçemizin ekonomisinin büyük bölümü zirai gelirlerden oluşmakta. İnşallah Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin faaliyete geçmesiyle bölgemizde üretilen buğday, ayçiçeği ve diğer zirai ürünlerimizi değerlendirecek fabrikalarımız sayesinde gelirimiz daha da artacak. Ayrıca istihdam sorunumuza da katkı sağlanacak.'

Kaynak: AA