'Fitre, Zekat' Adı Altında PKK'ya Para Toplamışlar

Emniyet güçleri, Ramazan ayında vatandaşlardan terör örgütüne fitre ve zekat adı altında 35 bin lira yardım toplandığını belirledi. Ekipler, aralarında HDP’li il yöneticisinin de bulunduğu 2 kişiyi Manisa’da gözaltına aldı.

'Fitre, Zekat' Adı Altında PKK'ya Para Toplamışlar
Edinilen bilgiye göre PKK ve KCK terör örgütü üyeleri Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illeri nüfusuna kayıtlı vatandaşlardan Ramazan ayı boyunca fitre ve zekat adı altında para topladı. Toplanan paraların ise güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmalarda öldürülen teröristlerin ailelerine ve örgüte aktarılacağı öğrenildi. Paraları toplayan iki kişi ise Manisa’da ele geçirildi.

PKK’YA 35 BİN LİRA PARA TOPLADILAR

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Turgutlu ilçesinden Manisa şehir merkezi girişinde 45 UY 604 plakalı araç içinde bulunan İ.T ve M.B.’ye yönelik operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda arama yapan emniyet güçleri aracın torpido gözünde toplamda 35 bin 120 lira para, karton kutu içerisinde üzerinde 85000-85500 seri numaraları basılı şekilde 500 adet sarı renkli zarf ele geçirdi. Zarfların fitre ve zekat alımı için kullanıldığı belirlendi.

İKİ ŞÜPHELİ HDP’Lİ YÖNETİCİ ÇIKTI

Ayrıca araçta yakalanan iki şüphelinin HDP’li il yöneticisi olduğu öğrenildi. Şüphelilerden M.B.’nin ise daha önceden ’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapma, Kamu Malına Zarar Verme’ suçlarından kaydının bulunduğu ve yargılamasının devam ettiği de öğrenildi. Şüpheliler İ.T. ve M.B. Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet suçlarından gözaltına alındı.

İki şüpheli emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi.

Kaynak: İHA