Erfelek'te Sanayi Sitesi Temeli Atıldı

Sinop’un Erfelek ilçesinde Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı.

Erfelek'te Sanayi Sitesi Temeli Atıldı
Erfelek Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi temel atma törenine Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Jandarma Komutanı Albay Temel Çetinkaya, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Erfelek Kaymakamı Adem Karadaş, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, muhtarlar ve birçok vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, “Erfelek gittikçe gelişmekte olan bir ilçe, alt yapısı tamamlanmış ve Sinop’un 9 ilçesinden Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi olmayan 3 ilçesinden biriydik. Ancak biz artık 3 ‘ü içerisinde anılmak istemiyoruz. Küçük sanayi esnaflarımız mahalle aralarında ve maalesef birbirinden kopuk halde işlerini sürdürmeye çalışıyorlar. İşte onlar buraya geldikleri zaman sadece iş yapmayacaklar. Buranın sosyal yapısı sosyal dokusu onlarda bir güzellik yaratacak. Ve zaman zaman ürettikleri mallar ve kaliteli hizmetlerle isimlerini duyuracaklar” dedi.

Törende konuşma yapan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ise, “Öncelikle sizleri tebrik ediyorum. 5-6 yıllık maratonun ardından bugünleri görmek gerçekten güzel. Şuan belki bizler toprak üzerinde bir temel görüyoruz ama asıl 6 yıl öncesine dayanan bir proje. 50 dönümlük bir sahada 80 dükkan demek ilçe merkezinde dağınık halde bulunan esnafların bir çatı altında bulunması demektir. Bu da hem bizim hem de sizin yüzünüzü güldürüyor. Erfelek’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA