Dünya Bankası Orta Asya Bölge Müdürü Sherman Tacikistan'da

Mariam Sherman, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi.

TAŞKENT – Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Dünya Bankası Orta Asya Bölge Müdürü Vekili Mariam Sherman'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Rahman, temaslarda bulunmak üzere Duşanbe'de bulunan Sherman ile yaptığı görüşmede, Tacikistan ile Dünya Bankası arasındaki ilişkilerin durumu ve perspektiflerini ele aldı.

Rahman görüşmede, Sherman'ın Tacikistan'a ziyaretini taraflar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik atılan önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Tacikistan ile Dünya Bankası arasındaki enerji, altyapı, tarım, sağlık ve diğer alanlardaki işbirliğinin gereken düzeye ulaştığı ve geniş bir alanı kapsadığı dile getirilen görüşmede ayrıca Dünya Bankası tarafından da desteklenen Orta Asya elektriğinin Güney Asya'ya sevkıyatını öngören CASA-1000 projesinin hayata geçirilmesine ilişkin konular da detaylı olarak ele alındı.

Ülkedeki altyapı ve ulaştırma sistemlerinin modernizasyonunda Dünya Bankası'nın desteğinin de gözden geçirildiği görüşmede, ayrıca ülkedeki bazı hidroelektrik santrallerin modernizasyonu konuları masaya yatırıldı.

Görüşmede taraflar, küresel mali kriz koşullarında dış faktörlerin Tacikistan ekonomisi üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik karşılıklı işbirliğinin arttırılması ve doğal afetlerin akıbetlerinin giderilmesine yönelik bankanın ülkeye destek sağlaması konularında da fikir alışverişinde bulundu.

Tacikistan'ın en önemli kreditörleri arasında yer alan Dünya Bankası, SSCB'den bağımsızlığını ilan ettiği 1991'den sonra bu ülkeye 1 milyar dolardan fazla imtiyazlı kredi, hibe ve teknik yardım sağlamış bulunuyor.
Kaynak: AA