Demirtaş'a göre Bahoz ölmedi

HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş ve HDP’li milletvekilleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneğini ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Merkezini ziyaret ettiler.

Demirtaş'a göre Bahoz ölmedi
Demirtaş'a göre Bahoz ölmedi
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş başkanlığında aralarında HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve MYK Üyelerinin de bulunduğu heyet Pir Sultan Abdal Kültür Derneğini ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Merkezini ziyaret ettiler.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinde Basına açık olarak yapılan ziyarette konuşma yapan Demirtaş, “Sivil toplum ve Alevi örgütleri olarak Türkiye'de sadece Alevi sorununa değil Alevi yurttaşların eşit yurttaşlık taleplerine dair mücadelede Türkiye'nin genel demokrasi sorunlarına her zaman duyarlı oldunuz. Biz hem yürüttüğünüz mücadelenin çok anlamı ve kıymetli olduğunu hem de bu kongre vesilesiyle yeni bir döneme daha büyük bir heyecanla başladığınızı gördük ve bir tebrik ziyaretinde bulunmak istedik” ifadelerini kullandı.

BAHOZ'UN ÖLÜMÜNÜ KABULLENEMEDİ

Bahoz Erdal'ın öldürülmesiyle ilgili olarak Demirtaş, “Bahoz Erdal'ın bir canlı yayına telefonla katılarak AA'nın haberinin yalan olduğunu kendi ağzıyla ifade etti.Bundan başka nasıl bir delil olur bilmiyorum” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı, “Çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır. Herkes gidip rahatça ifade verebilir” açıklamasına ilişkin Demirtaş, “Biz zaten işkenceyle ifade alıyorlar demedik, herhalde nazik üslupla alacaklar mesele savcıların nezaketi meselesi değil. Mesele siyasetçilerin kabalığı nezaketsizliği meselesi, ortada bir yargılama yok siyasi bir darbe var ve bu darbenin destekçilerinden biri de Devlet Bahçeli'dir. Evet oyu verdiği için tabi ki tıpış tıpış gidip ifadesini verecek. Biz hayır dedik, hayır diyenlerin darbe yokmuş gibi davranmasını kimse beklemesin. Biz yargılanmaya karşı değiliz. Adil yargılanma yok. Bizim yargıya karşı bir saygısızlığımız yok ortada saygı duyulacak bir yargı yok. Mesele budur. Gidip ifade verenlerde bize çağrı yapmasınlar, kusura bakmasınlar herkes onlar kadar kurbanlık koyun gibi boyunlarını uzatmak zorunda değil” sözleriyle cevap verdi.
Kaynak: İHA