CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

'(Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı) Tasarı'nın bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz. Bu, emeğin sömürüsüdür, meslektaşlarımızın itibarsızlaştırılmasıdır'

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 'Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı'nın bir an önce geri çekilmesini isteyerek, 'Bu, emeğin sömürüsüdür, meslektaşlarımızın itibarsızlaştırılmasıdır.' dedi.

Sarıbal, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanlarıyla, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın Türkiye'de, bir milyonun üzerindeki mühendisi dolaylı, yakında mezun olacak 400 bin mühendisi ise doğrudan ilgilendirecek, bir konu olduğunu belirtti.

Devletin, kendi insanının aleyhine bir yasa çıkardığını ileri süren Sarıbal, 'Tasarı'nın bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz. Bu, emeğin sömürüsüdür, meslektaşlarımızın itibarsızlaştırılmasıdır. Şiddetle kınıyoruz ve itiraz ediyoruz.' diye konuştu.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise tasarıyla yabancıların nitelikli, niteliksiz Türkiye'de çalışmasının kolaylaştırıldığını savunarak, 'Bu tasarının hazırlık aşamasında, birliğimizin üç maddesinin değiştirilmesi düşünüldüğü halde TMMOB'den görüş bile alınmaması oldukça manidardır.' değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, çok sayıda CHP milletvekili katıldı.

Kaynak: AA