ATO Yeni Girişimcileri Avrupa'ya Gönderecek

ATO Başkanı Bezci: 'Türkiye'nin yeni iş alanları yaratacak, inovatif ürün ve hizmetleriyle ekonomiyi canlandıracak girişimcilere ihtiyacı var'.

Ankara Ticaret Odası (ATO), yeni girişimcileri Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Enterpreneurs Mobilitiy 8 (Girişimcilerin Hareketliliği 8) programı kapsamında Avrupa'ya gönderecek.

ATO'dan yapılan açıklamada, AB'nin, 2020 yılına dönük stratejisi çerçevesinde KOBİ'lere yönelik politikalar yürüttüğü ifade edildi.

AB'nin, 'İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME)' adı altında birçok projeyi hayata geçirdiği hatırlatılan açıklamada, bunlardan bir tanesinin de genç girişimciler için ERASMUS programı olduğu belirtildi.

ATO'nun, programın Türkiye bölümünde yer alan 4 aracı kurum arasında yer aldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Program kapsamında yurt dışına gitmek isteyen girişimcilere, gidilecek ülkenin şartlarına göre 560-bin 100 avro arasında hibe ödenecek. Program kapsamında gerçekleştirilecek karşılıklı girişimci değişimleriyle girişimciliğin geliştirilmesi, pazarın çeşitlendirilmesi, inovasyon avantajlarından yararlanılması ve yeni iş imkanları oluşturulması amaçlanıyor. Programa katılmak isteyen girişimcilerin, son üç yıl içinde işletme kurması veya sağlam bir iş planı ile yeni iş kurma planı olması ve yabancı dil bilmesi gerekiyor. AB ülkelerinden gelecek girişimcilere ev sahipliği yapmak için de bir KOBİ'nin sahibi ve yöneticisi olmak, en az üç yıl boyunca bir şirket yönetmek ve yabancı dil bilmek şartı aranıyor.'

- 'Yeni girişimcilere ihtiyaç var'

ATO Başkanı Salih Bezci, konuyla ilgili değerlendirmesinde, Türkiye'nin yeni iş alanları yaratacak, inovatif ürün ve hizmetleriyle ekonomiyi canlandıracak girişimcilere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Girişimcilerin desteklenmesi gerektiğine değinen Bezci, 'ATO olarak aracılık yaptığımız bu program, genç girişimcilerimizin küreselleşen dünyaya entegre olmalarını, ufuklarını geliştirmelerini sağlıyor.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA