Afşin'de, 'Atık Kağıt Toplama' Kampanyası

Afşin Kaymakamlığı tarafından 'Atık Kağıt Toplama' kampanyası başlatıldı.

Afşin Kaymakam Ali Edip Budan, atık kağıt toplama kampanyası ile çevre bilincini geliştirmek istediklerini ifade ederek, esnaf ve iş yerlerinden mevcut ve oluşacak atık kağıtları poşetlere veya kolilere doldurup gün boyu ilçede gezen kağıt toplama aracına teslim edilmesini istedi.

Bir top kağıt elde etmek için 17 ağacın kesildiğini hatırlatan Budan, şunları söyledi:

'Atık kağıtların tekrar ekonomimize kazandırılması sağlamak ve ilçemizde çevre duyarlılığı oluşturmak adına böyle bir kampanya başlattık. Afşin Belediyemiz tarafından tahsis edilen çöp kamyonumuzu temizledik ve kağıt toplamak için uygun hale getirdik. Kağıt toplama aracını 'temiz bir çevre için çalışıyoruz' sloganı yazan bir yazıyla görsellik kazandırdık. Bu aracımız kampanya süremiz boyunca sadece kağıt toplayacak. Buradan elde edilen gelirlerle ilk amacımız, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilçemize kazandırılacak olan Afşin Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi'nin inşası için harcanacak. İlçe halkımızın bu konuya duyarlılık göstermesini rica ediyorum.'

Kaymakam Budan, Cami inşasının tamamlanmasının ardından toplanan atık kağıtların gelirleriyle okullarının ısınması için doğalgaz dönüşümü yaptırmak istediklerini belirtti.

Kaynak: AA