Yunan Kafilesi Seferihisar'da Çiçeklerle Karşılandı

Seferihisar-Samos arasında başlayan feribot seferiyle ilk kez Türkiye’ye gelen yaklaşık 450 kişilik Yunan turist kafilesi çiçeklerle karşılandı.

Yunan Kafilesi Seferihisar'da Çiçeklerle Karşılandı
Seferihisar Belediyesi, Tursem Turizm, Teos Marina ve Samoslu iş adamlarının iş birliğiyle başlatılan seferlerde ay başından bu yana yaklaşık 4 bin kişinin Türkiye’den gittiği feribotlar, ilk kez Yunanistan’dan Türkiye’ye turistleri getirdi. Yunanistan’ın Samos Adası Karlovassi Limanı ile İzmir’in Seferihisar ilçesi arasında düzenlenen feribot seferleriyle ilk kez Türkiye’ye gelen turist kafilesi, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya tarafından çiçekle karşılandı.

Feribotun önünde açtıkları, Türk ve Yunan bayraklarının bulunduğu "Kardeş Karlovassi burada" yazılı pankartla Teos Marina’ya giriş yapan yaklaşık 450 kişi, alanda belediye bandosunun çaldığı müziklerle dans etti. Yiyecek ve içecek ikramlarının yapıldığı turistler, ardından Sığacık Kaleiçi’nde stant açan esnaflardan alışveriş yaparak, pazarı gezdi. Seferihisar meydanında sirtaki de oynayan turistler, gönüllerince eğlendi.

“Turizmin yükselmesinden memnunuz”

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argiro Papoulya, gazetecilere yaptığı açıklamada Samos halkının Seferihisar’a gelmekten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Son yıllarda iki halkın iş birliği çabası ve bunu yüksek sesle dile getirmesinden, turizmin yükselmesinden gayet memnunuz. Sadece turizm değil ticarette de iş birliğinin yükselmesi memnuniyet veriyor. Bu, her iki ülke için güzellikler getirecek” dedi.

Konsolosluk çalışanları olarak işbirliğinin gelişmesi için Haziran’da 7 bin vize çıkarttıklarını belirten Papoulya, amaçlarının konaklama zamanını uzatmak, ayrıca adalardan gelenlerin de Türkiye’de uzun süreli tatil yapmasını sağlamak olduğunu söyledi.



Seferihisar, Türkiye’nin en hızlı açılan gümrük kapısı oldu"

Belediye Başkanı Tunç Soyer de 6 yıl boyunca çok emek verdiklerini belirterek, “Seferihisar, Türkiye’nin en hızlı açılan gümrük kapısı oldu. Bugün ilk kez oradan 400’ün üzerinde kişiyi misafir edeceğiz. Turizmdeki temel ilke, önce en yakınındakini misafir edeceksin, en yakınındakini ağırlayıp turizm hizmetini sunamıyorsan daha uzaktakini ağırlaman mümkün değil. Bizim ilk yapmamız gereken buydu, onu yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA