Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi 5 Kıtadan Öğrencilere Kapılarını Açıyor

Bursa’da Osmangazi Belediyesi tarafından 20 milyon lira harcanarak inşa edilen Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, 5 kıtadan öğrencilere kapılarını açıyor. Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan İmam Hatip Lisesi, 80 yabancı öğrenci, 30 hafız öğrenci ve Teog’dan gelecek yüksek puanlı 68 öğrenciyle bu yıl eğitime başlayacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yabancı öğrencilerin burada eğitim alıp kendi bölgelerine barış, sevgi ve kardeşlik götüreceklerini söyledi.

Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi 5 Kıtadan Öğrencilere Kapılarını Açıyor
Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi’nde 25 bin metrekare inşaat alanı bulunan Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi bir okulun yanısıra, toplantı, konferans salonları, laboratuarları ve yurduyla adeta bir kampüsü andırıyor. Lisede 5 kıtadan 100 yabancı öğrenci ve 68 tane TEOG’la öğrenci alımı yapılacak. Lise önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak. Okulu ziyaret eden veliler ise böyle bir imam hatip okulu gördükleri için çok duygulandıklarını söyledi.



"Bursa ve Türkiye’ye yakışan bir lise inşa ettik"

Okul inşaatını bitirmenin heyecanını yaşayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin eğitime ciddi yatırımları var. Bu yatırım da onlardan bir tanesi. Osmangazi ilçesindeki 250 okulun 226 tanesine bir şekilde girip hizmet yaptık. Bunun dışında sıfırdan okul inşa ettik. Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi Osmangazi Belediye’mizin eğitime ciddi yatırımı oldu. 12 bin 500 metre karelik arazinin üzerine 6 bin 800 metre karelik zemine oturan inşaat var. Burada geniş bir mekan ve mimarisi ve fonksiyonuyla ciddi bir eğitim kurumu ortaya çıktı. Bu bina aslında bizim felsefemizi kültürümüzü yansıtan işlevi ve ismiyle Bursa’ya yakışacak. Murat Hüdavendigar adının Bursa’dan çıkıp Balkanlara yayılmasıyla Türk kültürü ve geleneğimizin 3 kıta değil bu defa 5 kıtaya yansıması bu okulla sağlanacak. 80 tane yabancı öğrenci alınacak, 68 tane TEOG’la öğrenci alımı yapılacak. Veliler ve öğrenciler çok heyecanlı. Şimdiden okulu görmeye geliyorlar. Tercihler 15 Temmuz’da başlıyor. Bu tercihlerle en yüksek puanlı öğrenciler bu okulda eğitime başlayacak. Bu okul Türkiye’de 5 kompleksten bir tanesi. Benzerleri, İstanbul, Kayseri, Konya ve Ankara’da var. Bursa ve Türkiye’ye yakışan bir lise inşa ettik. Buraya gelecek yabancı öğrenciler, bizim milli değerlerimize uygun bizim kendi kültürümüzü yansıtan bir eğitim alacaklar. Bunu dünyaya aktaracaklar. Yabancı öğrenciler kendi ülkelerine, sevgi, barış ve kardeşlik götürecekler" dedi.

"Kariyer eğitimi vaad ediyoruz"

Okul Müdürü Mehmet Türkmen, fen ve sosyal bilimler ağırlıklı bir program uygulayacaklarını ifade ederek, "Bu okul mimarisinden kullanım alanlarına kadar özenle hazırlandı. Bu yapıda bize de düşen bu kadar emeğin ve gayretin en iyi şekilde öğrenci ve son noktaya ulaştırılması olacak. Okulumuz proje okulu olduğu için bakanlık tarafından seçilerek öğretmen kadrosu oluşturulacak. Bu konuda önümüzdeki aylarda çalışma sonlandırılmış olacak. Öğrencilerimize özenle ulaşmaya gayret ediyoruz. TEOG puanıyla 68 öğrenci alacağız. İlk 68 içerisine girmelerini ilk mezunları olmalarını teklif ediyoruz, kendilerine fen ve sosyal bilimler ağırlıklı bir program uygulanacak. İmam hatip müfredatıyla birlikte özellikle karakter eğitimi vaad ediyoruz. Dünyalı olmayı, dünyayı tanımayı öngörüyoruz. Uluslararası ilişkilere ilgi duyan dünyayı tanımak isteyen tüm öğrencilerimizi okulumuza davet ediyoruz” diye konuştu.

“Böyle bir okulda çocuklarım okuyacağı için duygulandım”

Okulu incelemek için gelen öğrenci velisi Ahmet Duvarcı, “Ben açıkçası şoktayım. Yakınımızdaki okulu keşfedememişiz. Okulu bizzat gezdik. Kompleks olarak çoğu üniversitede olmayan bir ortam var. 3 tane ayrı laboratuar var. Benim çocuğum TEOG’dan 490 puan aldı. Çocuklarım bu puanla fen liselerine rahatlıkla girebiliyor. Şu anda kafamız allak bullak. Ben büyük ihtimalle çocuğumu Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi’ne yazdıracağım. Binadan ziyade içindeki eğiticilerde çok kaliteli olacak. Bu okulda manevi eğitimle beraber akademik eğitimin çocuğa odaklı bir eğitimin olduğunu anladım. Örnek bir proje ile karşılaştık. Ben bu okulu görünce çok duygulandım” diye konuştu.

Kaynak: İHA