Merve Öğretmen 3 Bin Kilometreyi Bisikletiyle Gidecek

İzmit'ten bisikletiyle yola çıkan 28 yaşındaki İngilizce öğretmeni Merve Zengin, Karadeniz şeridini tamamlayıp Gürcistan, Ermenistan'dan geçtikten sonra İran'da yolculuğunu tamamlamayı hedefliyor.

İzmit'ten yaklaşık bir hafta önce bisikletiyle yola çıkan 28 yaşındaki İngilizce öğretmeni Merve Zengin, Ordu'ya ulaştı.

Geceyi Ordu'da öğretmen arkadaşlarının yanında geçirmeyi planlayan Merve Zengin, Altınordu ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Ordu'nun Perşembe ilçesinde öğretmen olarak görev yaptığını söyledi.

Çocukluğundan bu yana bisiklete karşı ilgisi olduğunu dile getiren Zengin, 'Bu bir tutku. Hatta söze dökemediğimiz bir duygu. Bu benim yaşam biçimim. Farklı kültürler görmek, farklı insanlarla tanışmak, farklı yaşam biçimlerine tanıklık etmek için yola çıktım.' dedi.

Karadeniz şeridini tamamlayıp Gürcistan ve Ermenistan'ı geçtikten sonra yolculuğunu İran'da tamamlamayı hedeflediğine işaret eden Zengin, 'Yaklaşık 2 ay sürmesini beklediğim bu yolculuğu tek başıma gerçekleştiriyorum. İnşallah sağ salim İran'a ulaşacağım. Bu tur benim hep hayalimdi. Şimdi bu hayalimi gerçekleştiriyorum.' diye konuştu.

Zengin, yolculuğun şimdilik güzel geçtiğini, her şeyin planladığı gibi gittiğini belirterek, herhangi bir zorluk yaşamadığını, bundan sonra da yaşamamayı dilediğini ifade etti.

Günlük ortalama 100 kilometre yol katedebildiğini anlatan Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Şu ana kadar gittiğim yerlerde de hep olumlu tepkilerle karşılaştım. Herkes bana çok cesur olduğumu söylüyor. Bu sözler beni daha da cesaretlendiriyor. Açıkçası bir kadın olarak yollarda olmak beni korkutmuyor. Bir kadın için çarşıda, pazarda her yerde risk olabilir. Onun için bisiklet turunda bizim için ekstra bir risk yok.'

Merve Zengin, kendisini dünya turuna hazırladığı kaydederek, 'Eğer 3 bin kilometrelik yolculuğumu istediğim gibi bitirebilirsem dünya turuna hazırım demektir. Bunun için elimden geleni yapacağım. İnşallah en kısa zamanda dünya turuna çıkacağım.' ifadesini kullandı.

Bütün kadınlara bisiklet kullanmalarını tavsiyesi eden Zengin, kadınların istedikleri takdirde başaramayacağı iş olmadığını söyledi.

Kaynak: AA