Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar'dan Tercih Yapacak Adaylara Tavsiyeler

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, bu yıl 26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan üniversite tercih dönemi öncesinde tercih yapacak adaylara tavsiyelerde bulundu.

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar'dan Tercih Yapacak Adaylara Tavsiyeler
Üniversiteli olma hayali kuran binlerce adayın gözü 18 Temmuz’da açıklanacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarında. Sonuçların açıklanmasının ardından yeterli puana sahip adaylar için üniversite tercih dönemi başlayacak. 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerini kapsayacak olan tercih dönemi öncesi Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar gençlere tavsiyelerde bulundu.

Adaylara 3 önemli tavsiye

Sözlerine tercih yapacak adaylara başarılar dileyerek başlayan Prof. Dr. Karasar, 3 önemli noktaya değindi. Üniversite tercihi yapacak adayların öncelikle okulları gezip, orada bulunan yetkililerden ayrıntılı bilgi almalarını ve üniversitelerin akademik kadrolarını iyi bir şekilde incelemelerini öneren Karasar, ‘’İkinci olarak okul hayatı boyunca içinde bulunacakları kampüslerin öğrenciler için ayrı bir önemi olacak. Bu nedenle adaylar tercih yaparken okulların bulunduğu kampüsleri de dikkate almalılar. Özellikle İstanbul gibi bir metropolde öğrencilerin ihtiyaçlarına kolayca ulaşabilecekleri bir kampüs hayatı işlerini kolaylaştıracaktır. Üçüncü tavsiyem ise üniversitelerin sağladıkları sosyal aktiviteleri göz ardı etmemeleri yönünde olacak. Bu tür aktiviteler öğrencilerin motivasyonu açısından oldukça önemli olacaktır’’ diye konuştu.

Ailelerin de bu dönemde dikkatli olmaları gerektiğini belirten Karasar, ‘’Her aile elbette çocuğu için en güzelini ister. Bu noktada önemli olan ise aile ve öğrencinin isteklerinin bir noktada buluşması ve bir uzlaşı içinde olunmasıdır. Tercih döneminde esas olan öğrencinin kendi istediği ve yapabileceğine inandığı bölümü seçmesidir’’ ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA