Kopardığı Meyvenin Parasını Ağaca Asan Minibüs Şoförüne 'Ahilik Beratı'

Bursa’da meyve bahçelerinden geçerken hamile eşi için ağaçtan erik ve kayısı kopartan minibüs şoförü Soner Kaya, meyvelerin parasını ağaca asınca, kendisine Pendik Ahi Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından ’Ahilik Beratı’ verildi.

Kopardığı Meyvenin Parasını Ağaca Asan Minibüs Şoförüne 'Ahilik Beratı'
Bursa’da meyve bahçelerinden geçerken hamile eşi için erik ve kayısı alan minibüs şoförü Soner Kaya, meyvelerin parasını ağaca asmıştı. Dalından kopardığı meyvenin parasını ağaca asan Kaya’ya bugün Pendik Ahi Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Çam tarafından ’Ahilik Beratı’ verildi.

Ahilik Beratı verilmesinin ardından İHA mikrofonuna bir açıklama yapan Soner Kaya, “Ailemle beraber yeni açılan Osman Gazi Köprüsü’nü görmek için Bursa’ya doğru giderken yolda kahverengi olan İznik tabelası dikkatimi çekti, orada tarihi yerlerin olduğunu düşündüm ve yola girdim. Yol boyunca sağlı sollu meyve ağaçları vardı gözümüzle gördüğümüz meyvelerden göz hakkı almak için Ali Abi’nin bahçesinde durduk. Yerdeki kayısılardan yedik, fakat hamile olan eşime yedirmek istemedim. Ama biz yiyince eşimin de canı çekti. Biz de bir erik bir kayısı ve bir de elma yedirdik” dedi.

Meyve yedikten sonra bir not bırakan ve ağaca para asan Soner Kaya, “Aklıma not yazmak geldi. Arefe günüydü notta; ‘İyi bayramlar abi, erik ve kayısından aldık hakkını helal et eşim hamileydi’ diye yazdım ve elma ağacına para astım. İki gün sonra sosyal medyada gördük ve bahçenin sahibini bulduk bayramdan sonra tekrar gittik ve kendisinden helallik aldık. Bizi davranışımız sebebi ile evlat gibi karşıladı, helallik aldıktan sonra da bize bir kasa erik, zeytin ve zeytin yağı hediye etti. Benim bıraktığım para ve notu çerçevelettiğini öğrendim. Umarım benim bu hareketim bizden sonraki gençlere örnek olur” diye konuştu.

Kaynak: İHA