Karesi'de İlk Kulaçlar Atıldı

Karesi Belediyesi bu yıl 4 havuzda 10 bin çocuğa yüzme öğreteceği, ’Havuzlar Mahalleye Çocuklar Havuza’ projesinin de ilk kulaçlar atıldı. Yüzmenin yanı sıra öğrencilere, Peygamber Efendimizin hayatının anlatıldığı Değerler Eğitimi, futbol, basketbol ve unutulmayan yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları da öğretiliyor.

Karesi'de İlk Kulaçlar Atıldı
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın "Karesi’de yüzme bilmeyen kalmayacak" sözü üzerine hayata geçirilen ve Karesili çocukların geçtiğimiz yıldan bu yana heyecanla beklediği ’Havuzlar Mahalleye Çocuklar Havuza’ projesi bugün başladı.

Geçtiğimiz yıl 2 havuzda 6 bin 500 çocuğun eğitim aldığı, bu yıl da 4 havuzda 7-12 yaş aralığındaki 10 bin çocuğa yüzme öğretmeyi hedefleyen proje kapsamında Zafer İlkokulu, Sevinç Kurşun İlkokulu, Sakarya İlkokulu ve Fatih İlkokulu’nun bahçesine portatif yüzme havuzları kuruldu. 13 Temmuz-7 Ağustos, 8 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında iki dönem olarak yapılacak olan eğitimlerde yüzmenin yanı sıra öğrencilere Peygamber Efendimizin hayatının anlatıldığı Değerler Eğitimi, futbol, basketbol ve unutulmayan yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları da öğretiliyor. Proje kapsamında yapılan Değerler Eğitimi’nin ilk dersini Başkan Yücel Yılmaz verdi.

Profesyonel eğiticiler tarafından verilen eğitimlerde; Karesi Belediyesi, özellikle havuzların hijyeni noktasında ve çocuklara güvenli bir ortam sağlamak amacıyla ekipleri seferber etti. Karesi Toplum Sağlığı ekipleri ise belirli periyotlarda havuzlardan numune alarak, tahliller yapacak. Karesi Belediyesi, 10 metre genişliğinde, 20 metre uzunluğunda ve 1.20 metre derinliğindeki havuzlarda hijyeni en üst noktada tutacak. Havuzların zeminine yerleştirilen filtrelerle sürekli olarak suyun sirkülasyonu sağlanacak, haftada iki kez ise havuzun suyu tamamen değiştirilecek.

Rengarenk görüntülere sahne olan ’Havuzlar Mahalleye Çocuklar Havuza’ projesinin açılışını Karesi Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Hocaoğlu, Yasin Sağay ve Mürsel Sabancı yaptı. Havuzların kurulduğu okulların bahçelerini gezen başkan yardımcıları öğrenciler ve velileri ile de sohbet etti. Geçtiğimiz yıl başlatılan projenin bu yıl yaygınlaştırılarak devam ettiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, "Her çocuğumuzun bir takım oyunu oynaması, spor yapması ve yüzme öğrenmesi için Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın önderliğinde seferber olduk" açıklamasında bulundu.

4 okulda 10 binden fazla öğrenciye güvenli bir ortamda, tertemiz havuzlarda yüzme öğretmeyi hedeflediklerini söyleyen Yusuf Hocaoğlu, "Bu şekilde de çocuklarımızın hem birbirleriyle kaynaşmasını hem de ailelerin okul bahçelerinde tanışmalarını sağlamış oluyoruz. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında çocuklarımızın daha iyi ortamlarda spor yapmasını hedefleyerek okullarımızın fiziksel şartlarını iyileştirdik. Yaygınlaştırarak projemizi uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

Karesi Spor Okulu Yaz Dönemi’nde çocuklarını havuzlara kaydettirmenin sevincini yaşayan veliler, "Karesi’de çocuk olmak varmış" dedi.

Çocuklarını ilk günde yalnız bırakmayan bazı veliler dünyaya erken geldiklerini söyleyip, "keşke bizim dönemimizde de böyle projeler olsaydı" diye konuştular.
Kaynak: İHA