Kadir Has'a 56 Ödül

Türkiye’nin en aktif vakıf üniversitelerinden biri olan Kadir Has Üniversitesi, 2015-2016 Akademik Yılı’nda adeta ödüle doymadı.

Kadir Has'a 56 Ödül
Türkiye’nin en prestijli yarışmalarında birçok alanda kürsüye çıkan Kadir Has Üniversitesi öğrencileri reklamdan tasarıma, hukuktan spora tam 56 ödül kazandı.

Ödül alan öğrenciler Kadir Has Üniversitesi Sergi Salonu Galeri KHAS’ta bir araya gelerek bir yılın yorgunluğunu üzerilerinden atıp başarılarını arkadaşları ve hocalarıyla kutladılar. Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın da törene katılarak öğrencilerle birlikte bu mutlu gecede onları yalnız bırakmadılar. Ödül kazanan öğrencilerin başarısını kutladıklarını belirten Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, "Biz ulusal ve uluslararası alanda çeşitli yarışmalarda başarı sağlamış öğrencilerimize böyle bir akşam düzenleyerek onları tebrik etmek, bir arada olmak ve desteklerimizi esirgemediğimizi göstermek için böyle bir akşam organize ettik. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Çünkü birçok değişik alanda başarılar kaydettiler, ödüller aldılar. Onların hem bu cesaretini hem de girişimciliğini takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.

Moral depoladılar

Alanlarında başarılı olmuş öğrencilerle bir araya gelerek gelecek sene için moral depoladıklarını söyleyen Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Kadir Has Üniversitesi olarak birkaç yıldır bu etkinliği yapıyoruz. Her yıl sene sonunda sadece ödül alan ve alanlarında başarılı olmuş öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Bir nevi birbirimizi tebrik ediyoruz, cesaret veriyoruz ve bir sonraki yıl için tekrardan enerji topluyoruz. Üniversite olarak hem spor, hem kültür, hem de eğitimle ilgili alanlarda arkadaşlarımızın başarılar kazandığını gördük. Aslında biz küçük bir üniversiteyiz. 6 bine yakın öğrencimiz var. Buna rağmen Türkiye çapında önemli başarılara imza atan arkadaşlarımız var" dedi.

"Maddi ve manevi desteklerimizle onların yanlarında duruyoruz"

"Kürek, basketbol, voleybol, korfbol ve okçuluk gibi alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Kendi boyumuzun ötesinde bir sonuç elde ettiğimizi düşünüyoruz. Sporun yanı sıra farklı alanlarda ödül alan öğrencilerimiz var. Örneğin yatırım alanında" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Aydın, "Aynı şekilde reklam atölyemiz son iki yıldır Türkiye çapındaki tüm üniversiteler arasındaki yarışmaların hepsini domine etmiş durumda. Bu yıl çok ciddi sayıda ödül aldılar. İlk defa bu sene yapılan Science Slam yarışmasında İstanbul birincisi olan kişi üniversitemizden bir arkadaşımız oldu. Aslında bütün hedef, hep birlikte bir araya gelip keyifli bir gün geçirmek ve arkadaşlarımızın başarılarını birlikte kutlamak. Her alandaki başarılı öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Başarı burslarımızın yanı sıra bu tür ödüller almış ve üniversite dışında başarı göstermiş arkadaşlarımıza sağladığımız burs imkânları söz konusu. Onlara sadece bir belge vermiyor aynı zamanda çok ciddi burs olanakları da sağlıyoruz. Bu tür başarılar zorla olmuyor. Sistematik bir çalışma gerektiriyor. Bu işi öğrencilerin keyifli ve arzulu yapmaları gerekiyor. Maddi ve manevi desteklerimizle onların yanlarında duruyoruz. İlgili olunan alanda gerekli bir eğitime ihtiyaç varsa bunu da sağlamaya çalışıyoruz. Bu tür faaliyetlere önem verdiğinizi öğrencilere hissettirdiğinizde onlar bunu başarıyorlar" diye açıklamalarda bulundu.
Kaynak: İHA