İskoç Turistler Kardeşlik Yürüyüşünde Teröre Meydan Okudu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen ’Türk-İskoç Dayanışma Gecesi ve Kardeşlik Yürüyüşü’ne katılan turistler teröre meydan okuyarak, “Terör Türkiye’ye gelmemizi engelleyemeyecek” diye konuştu.

İskoç Turistler Kardeşlik Yürüyüşünde Teröre Meydan Okudu
Marmaris Uzunyalı mevkisinde faaliyet gösteren ve İskoç turistlerin müdavimi olduğu ’Ibrox’ adlı eğlence mekanı tarafından geleneksel olarak düzenlenen ’Türk-İskoç Kardeşlik Gecesi’nin 12.’si gerçekleştirildi.

Ibrox’ın ev sahipliğini yaptığı ve iki gün süren etkinliğe yaklaşık bin İskoç katıldı.

İskoç turistlerin kendilerine özgü müzik aletlerini çalıp, ülkelerinin şarkılarını söyleyerek doyasıya eğlendiği geceye havai fişek gösterisi renk kattı. Ertesi gün öğleden sonra ise ellerinde Türkiye, Büyük Britanya ve İskoçya bayrağı taşıyan yüzlerce İskoç, trampet ve davullardan yükselen marşlar eşliğinde, önceden belirlenmiş yaklaşık 500 metrelik güzergah boyunca yürüdü. Grubun geçişini o sırada sahilde bulunan yerli ve yabancı turistler, ilgiyle, meraklı gözlerle izledi, bazıları da marşlara alkışla tempo tuttu.

Organizasyon Salı gecesi yine Ibrox’ta gerçekleşen etkinliklerin ardından son buldu.

Etkinliğin her geçen yıl büyüyerek geleneksel hale geldiğini belirten restoran işletmecisi Soner Erkul, “2004 yılından bu yana Marmaris’te turizm alanında hizmet veriyoruz. Restoranımızın 13 bin kayıtlı yerli ve yabancı üyesi var. İskoç -Türk Dayanışma gecesini ilk yıllarda 100 kişiyle gerçekleştirdik. Ancak etkinlik her geçen gün daha da büyüdü. Bu yıl geceye katılan İskoç sayısında büyük bir artış gözlemledik. Hatta bu gece için İskoçya’dan gelen misafirlerimiz bile bulunuyor. Amacımız Türk turizmine katkı sağlamak. Bu yıl turizmde kötü bir sezon yaşamamıza rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile özellikle turizmde olumlu gelişmeler kaydedildi. Fakat biz bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. Desteklerin artarak devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Bu arada etkinliklere katılan İskoçlar, Türkiye ve İskoçya’nın kardeş ülke olduklarına vurgu yaptı, teröre ise adeta meydan okudu.

“Terör Türkiye’ye gelmemizi engelleyemeyecek”

İskoç turist Thom Heenk ,Türk-İskoç kardeşliği için her sene buraya geldiğini söyleyerek, “Marmaris’e gelmeye devam edeceğiz. Türk ve İskoçlar kardeştir sonuna kadar da öyle kalacak. Bunu da bugün burada göstermiş olduk" dedi.

Yürüyüşe katılan İskoçyalı David Clomers ise “Dünyanın her yerinde bombalar patlayabilir, terörist faaliyetler olabilir. Fakat bu bizi durduramaz. Biz her zaman şartlar ne olursa olsun Türkiye’ye gelmeye devam edeceğiz. Türkiye her zaman güvenli bir ülkedir. Bunu da bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Biz İŞİD’den veya herhangi bir terör örgütünden asla korkmuyoruz" diye konuştu.

İskoç Maryy Cook da, “Türk ve İskoç toplumunun burada bir araya gelmesi bizleri çok mutlu etti. Türkler çok misafirperver insanlar. Terör buraya gelmemizi engelleyemeyecek" ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA