CHP'li Ağbaba, Usta Öğreticilerin Sorunlarını Gündeme Getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde (HEM) usta öğretici olarak görev yapan eğitimcilerin kadro taleplerini dile getirdi.

CHP'li Ağbaba, Usta Öğreticilerin Sorunlarını Gündeme Getirdi
Konuyu daha önce de TBMM’de gündeme getiren CHP’li Veli Ağbaba, “Türkiye’nin her ili, ilçesi hatta köyünde görev yapan kadrosuz usta öğreticiler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çalışıyorlar, ancak MEB onları memur olarak görmüyor, Çalışma Bakanlığı da işçi olarak görmüyor. Giyim, bilgisayar, el sanatları, makine nakışları gibi branşlarda uygulamalı meslek eğitimi veren, her an işten çıkarılma korkusuyla 15-20 yıldır çalışan usta öğreticiler bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Kadrolu eğitimcilerle aynı işi yapan usta öğreticiler sorunlarına çözüm istiyorlar. Çoğu usta öğretici evine ekmek götürmek için kurs yerlerini kendileri bulmak zorunda kalıyor. Şanslı olanlar SODES projelerinden bir süreliğine eğiticilik yapıyor. Pek çok usta öğretici ise kirasını, elektrik-su parasını kendisi ödeyerek kurs açmak zorunda kalıyor. Dünyanın hiçbir yerinde eğiticilere bu muamele reva görülmez” diye konuştu.

Kaynak: İHA