Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay: 'Türk satrancı, uluslararası arenada kazanılan kupa ve madalyalarla dünyada adından söz ettiriyor'.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ile Başkent Üniversitesinin iş birliğiyle Uluslararası Açık Satranç Turnuvası düzenlendi.

Başkent Üniversitesi Yerleşkesi'nde, 3 kategoride 9 tur halinde gerçekleştirilen turnuvaya 15 ülkeden ve Türkiye'nin 60 ilinden toplam 661 sporcu katıldı.

Turnuva sonucunda A kategorisinde Büyük Usta (GM) Konstantine Shanava, B kategorisinde Azar Bayramov, C kategorisi 7 yaş grubunda Elvin Esma Büyük, 8 yaş grubunda Bora Yarar, 9 yaş grubunda Eray Kılıç, 10-11 yaş grubunda ise Engin Can Aşıkoğlu birinci oldu.

Ödül töreninde konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, federasyon olarak hedeflerinin büyük olduğuna dikkati çekerek, '700 binlere ulaşan lisanslı sporcu sayısıyla futbolu bile geride bırakan Türk satrancı, uluslararası arenada kazanılan kupa ve madalyalarla dünyada adından söz ettiriyor.' dedi.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nın, bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk turnuva olduğuna dikkati çeken Tulay, yine bir ilke imza atmanın haklı gururunu Başkent Üniversitesi ile paylaştıklarını ifade etti.

Eğitimi, spordan bağımsız düşünmeyen Başkent Üniversitesi ile işbirliğinin ilk adımını ocak ayında attıklarını belirten Tulay, 'Bugün bu işbirliğinin gurur dolu sonuçlarını alıyoruz. Tüm ayrıntıları planlayarak sadece sporcularımız için değil tüm misafirler için festival tadında bir turnuva programına imza atan TSF ve Başkent Üniversitesi, Türk satranç sporuna ve ülkemiz geleceğine son derece önemli bir hizmet sundu.' diye konuştu.

Türkiye'de uluslararası organizasyonların sayısının artmasının sosyal ve akademik hayata katkıları olan satranç gibi özel bir spor branşının yayılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Tulay, şunları söyledi:

'Türk satrancı, Başkent Üniversitesi gibi insana ve geleceğe yatırım yapan kurumlarımızın da verdiği destekle dünyada adından söz ettiriyor ve zirveye tırmanıyor. 15 ülkeden ve güzel ülkemizin 60 ilinden toplam 661 sporcumuzun hamle yaptığı uluslararası turnuvada derece elde eden tüm sporcuları ayrı ayrı kutluyorum. Federasyon olarak hedeflerimiz çok büyük. Bizden sonraki nesillere aklın gücüyle kalkınmış bir gelecek bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.'

Konuşmaların ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara para ödülü, madalya ve kupaları verildi.
Kaynak: AA