Aynı Köyde 20 Yıldır Çobanlık Yapıyor

Hasköy ilçesine bağlı Koç köyünde 20 yıldır ara vermeden çobanlık yapan Erkan Kocaman, köylüler isterse ömür boyu aynı köyde çobanlık yapmak istediğini söyledi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinden gelerek 20 yıldır Hasköy ilçesine bağlı Koç köyünde çobanlık yapan 5 çocuk babası 35 yaşındaki Erkan Kocaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçimini yaz aylarında çobanlık yaparak sağladığını belirtti.

Aynı köyde 20 yıldır çobanlık yaptığını anlatan Kocaman, 'Bu köyde çobanlığa 15 yaşımda başladım. Her yıl Nisan ayında gelip Ekim ayı sonuna kadar koyun otlatıyorum. 6 ayda 12 bin lira ücret alıyorum.' dedi.

Sabahın ilk ışıklarıyla dağ taş demeden koyunlarını otlattığını belirten Kocaman, şunları kaydetti:

'Bu köyün arazisini adım adım biliyorum. Sabah erken saatlerinden öğleye kadar dağda otlattığım koyunları öğle saatlerinde süt sağımı için köyün yakınına getiriyorum. Süt sağımından sonra tekrar dağa otlatmaya götürüyorum ve akşam süt sağımı için koyunları bir daha getiriyorum. Allah sağlık verdikçe, ömür verdikçe ve köylülere beni istedikçe bu köyde çobanlık yapmaya devam edeceğim. Zaten başka da yapabileceğim hiçbir şey yok.'

Sürü sahiplerinden Ayşe Çelik ise çobanlık yapan Kocaman'ı tüm köyün sevdiğini belirterek, 'Koyunlarımıza iyi bakıyor. Biz de köylüler olarak ona güvendiğimiz için her yıl getiriyoruz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA