20 yıllık FETÖ kumpası

TSK’ya sızan FETÖ 1995’ten itibaren çok gizli bir şekilde personele ve TSK faaliyetlerine ilişkin bilgileri kopyalayarak arşiv oluşturdu ve zamanı gelince düğmeye bastı.

20 yıllık FETÖ kumpası
İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen 'Askeri Casusluk davasında kumpas' soruşturmasında Tuğgeneral Ali Fırat Aktürk dahil 7 rütbeli asker ve gazeteci Tarık Toros'un da bulunduğu 28 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. TSK'nın kumpas kuran paralel örgüt ağının nasıl işlediğinin detaylarına ulaşıldı. 

1995'TEN BU YANA ARŞİV YAPTILAR

Halen firarda olan amiraller Fetullah Gülen'in doktoru olan Kudret Ünal'a bağlı hareket ediyordu. 1995 yılından beri önce disketler sonrasında hard disk ve flash belleklerle askeriye içerisindeki bilgileri çaldılar. Bu bilgiler İstanbul'daki FETÖ arşivine konuldu. Zamanı gelince bu arşiv devreye sokularak operasyonların düğmesine basıldı.

Yaz kampı adı altında himmet toplamışlar

ADIM ADIM KUMPAS DÜZENİ


- Paralel yapıya bağlı askerler birbirlerinden haberdar olmayan hücrelerden oluşturuldu. Hatta kendi adamlarını bile takip ettirerek sadakatini ölçtüler.
- Hedefteki askeri personelin önce bilgisayarına giriliyor. Alınan kişisel veriler bağlı oldukları "abiye" gönderiliyor.
- Hedefteki askerle ilgili önce kullandıkları "superdenizciler" isimli sosyal medya hesabından karalama başlıyor. Başka haberler de konulacak algısı yaratılıyor.
- Fişlemeler 15 günde bir yenilenerek rapor ediliyor.
- Asker istifa ederse sorun yok. Etmezse Hacettepe'deki ihbar ofisi devreye giriyor.
Operasyon biriminin başındaki Tarık Toros bir ihbar mektubu hazırlayarak yurt dışındaki ilgili imama gönderiyor. Bu kişi de mektupları Genelkurmay Başkanlığı'na göndererek soruşturmanın fitilini ateşliyor.

ŞÜPHELİ İSİM İSTİHBARAT MERKEZİ GİBİ ÇALIŞMIŞ


Haberlesme ve personel sorumlusu!

Tümamiral Uğurlu, TSK’da cep telefonlarını dağıtan isim.

İZMİR’deki gizli bilgi ve belge bulundurma davasında fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları gerekçesiyle hakkında yakalama kararı verilen en üst rütbedeki muvazzaf asker Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu'nun 2011 yılında terfi alıp tuğamiral olduktan sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki tüm elektronik haberleşmeleri takip ve koordine eden, amiraller dahil personele tahsis edilen cep telefonlarından sorumlu olan kritik dairenin başkanlığını yürüttüğü ortaya çıktı. Uğurlu’nun, bir diğer önemli görevi ise tüm personelin atama, yer değiştirme ve bilgilerinden sorumlu personel başkanlığı oldu.