1 Milyon Liralık Kürtaj Hapı Ele Geçirildi

Satışı yasak olan kürtaj haplarını İstanbul’da piyasaya süren şebeke çökertildi. Operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 9 bin adet kürtaj hapı ele geçirilirken, gözaltına alınan 3 şüpheliden 1’i tutuklandı.

1 Milyon Liralık Kürtaj Hapı Ele Geçirildi
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından internet üzerinden kaçak ilaç satışını önlemek amacıyla ’Doktor’ isimli özel ekip kuruldu. Kurulan özel ekibin satışı yasak olan kürtaj haplarının piyasaya sürüldüğünü tespit etmesi üzerine çalışma başlatıldı.

100 LİRAYA KÜRTAJ HAPI SATTILAR

Çalışma kapsamında doğum hastaneleri dışında satılması yasak olan kürtaj haplarını internet siteleri üzerinden satışını yapan 11 şüpheli tespit edilerek takip başlatıldı. Yapılan takiplerin ardından sadece sakat bebeklerin düşürülmesi için heyet raporuyla kullanılan ilaçların tanesini 100 liraya sattığı belirlenen 11 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda yaklaşık 5 paket kürtaj hapı bulundu.

KÜRTAJ HAPI ALAN KADINLARA ŞANTAJ YAPTILAR

Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, emniyette sorguya alınan 11 şüphelinin bir ayda 257 kadına kürtaj ilacı sattığı belirlendi. Şüphelilerin kürtaj hapı alan kadınları birkaç gün sonra arayarak ailelerine haber vermekle tehdit ettiği ve ilişkiye girmeye zorladığı iddia edildi. Savcılığa çıkartılan 11 zanlı, yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldı. Ancak soruşturmayı derinleştiren polis, şebekeye ilaç temin eden eczacıları da takibe aldı. Yaklaşık 4 ay süren çalışmalar sonucu kürtaj haplarını eczacı E.A.’nın İçel’den getirterek piyasaya sürdüğünü belirleyen polis ekipleri harekete geçti. Bakırköy’de belirlenen adrese düzenlenen operasyonda E.A. isimli şüpheli gözaltına alınırken, adreste yapılan aramalarda piyasa değeri 1 milyon lira olan 9 bin 520 adet kürtaj hapı ele geçirildi.

Emniyette sorguya alınan E.A.’nın ilaçları İçel Tarsus’ta ecza deposu çalışanı Yasin A.’dan aldığını ve internette satan kişilere dağıttığını belirtmesi üzerine, depo çalışanı Yasin A. ve depo sahibi B.S. de gözaltına alındı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan şüphelilerden depo çalışanı Yasin A.’nın, ilaçları sahte evraklarla çıkışını yaptığını ve İstanbul’a gönderdiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden E.A. ile B.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, depo çalışanı Yasin A.’nın ise tutuklandığı öğrenildi.

Kaynak: İHA