Turkcell 1 Yılda 47 Okuldaki Engelleri Kaldırdı

Turkcell'in özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar için başlattığı 'Engelsiz Eğitim Programı' projesi 1 yılda 47 okulda hayata geçirildi.

Turkcell açıklamasına göre, engelli çocukların eğitim ve istihdamına destek olmak amacıyla geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) himayesinde başlatılan 'Engelsiz Eğitim Programı'nda 29 ile ulaşıldı. Proje kapsamında 47 okulda görme, işitme ve zihinsel engelliler için özel sınıflarla laboratuvarlar oluşturuldu.

İki yıl süre biçilen ve 1 yıl içinde hedefin yarısından fazlasına ulaşılan 7 milyon TL bütçeli proje tamamlandığında Turkcell ve MEB toplamda 80 okuldaki 10 binden fazla öğrencinin eğitimine destek olacak.

Proje ile şimdiden 5 binin üzerinde öğrenci işitme ve görme engelli okullarında teknoloji sınıflarına, zihinsel engelli okullarında ise meslek atölyelerine kavuştu. Öğrencilerin meslek atölyelerinde okul sonrası iş hayatına hazırlanma imkanı tanınırken bilgisayar ve teknoloji sınıflarında ise istihdama yönelik gelişimleri, teknoloji eğitimi ile gelişim fırsatları yaratılması sağlanıyor.

Mevcut zihinsel engelli okullarında Turkcell'in desteği ile konaklama, seyahat, yiyecek ve içecek hizmetleri sunuluyor, el sanatları atölyeleri kuruluyor ya da eskileri yenileniyor. İşitme engelli gençlerin grafik tasarım, bilgisayar teknolojileri ve benzeri alanlarda istihdam edilebilir hale gelmesi için bilgisayar sınıfları ile ihtiyaç duyulan diğer atölyeler açılıyor.

Görme engelli öğrencilerin kendileri için özel geliştirilmiş cihazlarla bilgiye daha kolay erişimi, kişisel ve mesleki gelişimleri sağlanıyor. Görme engelli gençler Turkcell'in desteğiyle sesli ekran okuyucu uygulamalarını kullanabiliyor. Az gören öğrenciler için de akıllı tahta, etkileşimli büyüteç gibi malzemeler ile donatılmış sınıflar kuruluyor.

Kaynak: AA