Salihli Belediyesi, Fakülte İnşaatı İçin İller Bankasından 6 Milyon TL Kredi Kullanacak

Salihli Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda belediye meclisi 20 maddeyi görüşerek karara bağlarken, Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatının tamamlanması için İller Bankası’ndan 6 milyon TL kredi kullanım talebi de oy birliği ile kabul edildi.

Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan toplantıda ilk olarak Kırveli Mahallesi 3829 ada 67 parselde kayıtlı taşınmazın 2012-2017 yılları arası kamulaştırma programına alınması talebi ve Eskicami Mahallesi 254 ada 17 parselin 2012-2017 yılları kamulaştırma programına alınması talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Temmuz ayı toplantısında Belediyeye ait Zafer Mahallesinde otopark alanının Ziraat Odası Başkanlığına tahsis edilip edilmeyeceği talebi, Hukuk ve Tarifeler Komisyonuna oy birliği ile havale edilirken, Poyrazdamları Mahallesi 109 ada 3 parselde kayıtlı arsanın S.S. Poyrazdamları Tarımsal Kalkınma Kooperatifine satılıp satılmayacağı hususunun görüşülmesi talebi de Hukuk ve Tarifeler Komisyon raporuna göre talebin reddine oy birliği ile karar verildi.

Cumhuriyet Mahallesi 2529 ada 13 parsel nolu taşınmazın Kamil Sezer Caddesi ile 329 sokağa bakan ada köşesinde bulunan yol girintisinin ihdasen imar adası içerisine alınması ile ilgili imar planı değişikliği ile Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından kentin enerji ihtiyacını karşılamak için yapacak olduğu trafo alanları ile ilgili imar planı değişikliği talebi oy birliği ile kabul edilirken, Atatürk Mahallesi 2513 ada 1 ve 3 nolu parsellerin imar planı değişikliği talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Temmuz ayı toplantısında Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere çekici kamyon alımı talebi ise oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda Bektaşlar Mahallesinin isminin ’Gökçeköy’ olarak değiştirilmesi talebi ile Şehitler Mahallesi Kipa’nın batısında yapılmakta olan Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzuna Salihli Belediyesi Atatürk Spor Salonu isminin verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

Sağlık Mahallesi 2034 ada 5 parsel nolu taşınmazın imar planı tadilatı talebi, Adala Mahallesi 2244, 2114 ve 2139 parsellerde kayıtlı taşınmaz üzerine lisanssız güneş enerjisi santrali kurulması amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatı talebinin görüşülmesi, Adala Mahallesi 2250 parsellerde lisanssız güneş enerji santrali kurulması amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatının incelenmesi talebi, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Tarımsal sulama sondajları borçlarıyla belediyeye devredildi

İlçe sınırları içerisinde muhtelif yerlerde bulunan 63 adet Tarımsal Sulama Sondajlarının aboneliklerinin borçları ve mülkiyeti ile birlikte belediyeye devri hususu oy birliği ile kabul edilirken, konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Kayda, “Tarımsal sulama konusunda büyükşehir ile görüştük. Şubat ayı Büyükşehir Meclisi toplantısında sulama kuyularının ilçe belediyelere devredilmesi kararı alındı. Toplam 63 adet olan bu sondajları borçlarıyla birlikte biz devralacağız." dedi.

Fakülte için 6 milyon borçlanma yetkisi

Salihli Belediyesi tarafından tamamlanacak olan Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi inşaatı için İller Bankası’ndan kredi kullanma talebi ele alındı. Meclis üyeleri, İller Bankası’ndan 6 milyon lira kullanım talebini oy birliği ile kabul etti.

Toplantıda Belediye Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yeni araç alımı ve Yeni Jeotermal kuyu kazımı için İller Bankası’ndan kredi kullanma talebi ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Belediye meclisi bu 2 maddeyi ele almak için 15 Temmuz Cuma günü saat 17.30’da yeniden toplanacak.
Kaynak: İHA