Sakarya'daki Yasa Dışı Dinleme Davası

Sakarya’da yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili açılan davanın 7. duruşması gerçekleşti. Davada mahkeme heyeti sanık ve avukatların taleplerini dinledi.

Sakarya’da yasa dışı dinleme yapıldığı iddialarıyla ilgili “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek” suçlarından, aralarında eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay’ın da bulunduğu emniyet mensuplarının yargılanmasına devam edildi. Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanıklardan tutuklu Erkan Ö., Zakir T., Ahmet Y., Mehmet D., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) duruşmaya katılırken, davada avukatlar hazır bulundu.

Sanık Erkan Ö. mahkeme başkanından bir talepte bulunarak, “Emniyet Müdürlüğünde diğer birimler tarafından yapılan dinlemelere esas mahkeme kararlarını talep ediyorum. Çünkü dinlemeler ne kadar uygunsa bizim de o kadar uygundur. Dinleme öncesi memur raporlarının sunulmasını istiyorum. Ayrıca 2013 yılında öncesi şubemizde müfettişler tarafından verilen raporları talep ediyorum” dedi.

Sanık Ahmet Y. ise yaptığı talepte, “31 Ocak 2014 tarihinde İstihbarat şubede Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarata Karşı Koyma (İKK) tarafından düzenlenen tutanakların bir örneğini dosyaya konulmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Sanık ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek için davayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA