Meclis'te İçtüzük Değişikliği İçin Uzlaşma Arayışı

CHP Grup Başkanvekili Özel:'14 Temmuz Perşembe günü, siyasi partilerin grup başkanvekilleri bir araya gelerek, İçtüzükte uzlaşma arayacağız'.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM İçtüzüğü değişikliği konusunda 14 Temmuz Perşembe günü siyasi partilerin grup başkanvekillerinin bir araya geleceğini belirterek, '15-20 gün içinde İçtüzükte uzlaşma arayacağız.' dedi.

Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclis'te İçtüzük değişikliği konusunda yarı resmi bir uzlaşma komisyonu kurulduğunu söyledi.

Meclis İçtüzüğü'nde kendilerinin de memnun olmadığı noktalar bulunduğunu, yazılı olanla uygulama arasında farklılıklar yaşandığını ifade eden Özgür Özel, ancak değişikliklerin siyasi partilerin uzlaşması ile gerçekleşmesinden yana olduklarını vurguladı.

İçtüzük değişikliğinin uzlaşma ile değiştirilmesi yönünde dün yaptığı basın toplantısında da iktidar partisine yönelik bir çağrıda bulunduğunu belirten Özel, kavga görüntüsünün Meclis'e zarar verdiğini, böyle durumlarda kazananın olmadığını, değişikliklerin uzlaşma yoluyla gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Grup başkanvekillerinin görüşmeleri sonrasında uzlaşma aranması noktasında fikir birliğine varıldığını ve TBMM İçtüzüğü değişikliği konusunda 14 Temmuz Perşembe günü siyasi partilerin grup başkanvekillerinin bir araya geleceklerini ifade eden Özel, '15-20 gün içinde İçtüzükte uzlaşma arayacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA