Mali'de Gösteri

Ülkenin kuzeyinde 'geçici yönetimler' oluşturulması projesine karşı çıkanların düzenlediği gösteriye asker müdahale etti, 2 gösterici öldü.

Mali'de 'geçici yönetimler' oluşturulması projesini protesto edenler ile askerler arasında çıkan çatışmada 2 kişi yaşamını yitirdi.

Abdurrahman Süleyman adlı askeri yetkili, AA muhabirine açıklamasında, ülkenin kuzeyinde 'geçici yönetimler' oluşturulmasına ilişkin projeyi istemeyenlerin Gao bölgesinde izinsiz gösteri yaptığını belirtti.

Süleyman, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle taraflar arasında çatışma çıktığını ve ilk belirlemelere göre olayda, en az 2 kişinin öldüğünü, 12 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Göstericiler, silahlı grupların faaliyet gösterdiği söz konusu bölgede 'geçici yönetimler' oluşturulmasının doğru olmayacağını savunuyor.

Cezayir'de geçen yıl hükümet yetkilileri ile ayrılıkçı gruplar arasında imzalanan barış anlaşması şartlarında yer alan 'geçici yönetimler oluşturma' projesinin, anlaşma imzalandıktan 3 ay sonra hayata geçirilmesi, bir süre sonra bölgenin yönetiminin anlaşmaya imza atan gruplara devredilmesi öngörülüyor. Anlaşmaya göre proje Gao, Kidal, Menaka, Taudeni ve Timbuktu bölgelerini kapsayacak.
Kaynak: AA