Kuzey Sina'daki Olağanüstü Hal Uzatıldı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Kuzey Sina ilinde uygulanan olağanüstü hali üç ay daha uzatma kararı aldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Kuzey Sina ilinde uygulanan olağanüstü hali, sekizinci kez üç ay daha uzatma kararı aldığı bildirildi.

Resmi gazetede yayımlanan karara göre, Sisi, ilde yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle olağanüstü hali ve sokağa çıkma yasağını 29 Temmuz'dan itibaren başlamak üzere üç ay daha uzattı.

Parlamentonun onayının ardından uygulamaya konulacak kararın, Sina Yarımadası'ndaki mevcut güvenlik durumu gerekçesiyle alındığı kaydedildi.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere birçok ilde 'terörist' olarak adlandırdığı unsurlara yönelik 'güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri' gerekçesiyle operasyonlar düzenliyor. Kuzey Sina vilayetinde, 24 Ekim 2014'te iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, 'terör sorununu kökünden çözmek' iddiasıyla bölgede olağanüstü hal ilan etmiş, bu kapsamda Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı. Bölgedeki olağanüstü hal uygulaması daha önce en az 7 kez tekrarlanmıştı.

Kaynak: AA