İran, Fransa'nın Tahran Büyükelçisi Senmo'yu Dışişleri Bakanlığına Çağırdı

İran'ın, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen İran muhalefeti toplantısına itirazını iletmek için Fransa'nın Tahran Büyükelçisi François Senmo'yu Dışişleri Bakanlığına çağırdığı bildirildi.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fransız büyükelçinin bakanlığa çağrılarak rejim karşıtı Halkın Mücahitleri Örgütü'nün (HMÖ) Paris'te düzenlendiği toplantıya ilişkin İran'ın protestosunun iletildiği kaydedildi.

Açıklamada, İran'da terör örgütü olarak kabul edilen HMÖ'nün Fransa topraklarında İran aleyhinde açıklamalar yapmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, Fransız hükümetinden söz konusu örgüte karşı resmi konumunu ilan etmesi istendi.

Paris'teki toplantıya katılan ve İran'a karşı ağır eleştirilerde bulunan Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi Turki el-Faysal'ın eleştirilerine de değinilen açıklamada, 'Diğer ülkelerden yetkililerin propaganda amacıyla üçüncü bir ülkeye hakaretine izin verilmesi de uluslararası normlara aykırı ve kabul edilemez bir eylemdir.' ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA