İngiliz Hasta Türk Doktorları Tercih Etti

Hayati riski bulunan İngiliz hasta 68 yaşındaki Geraldine Ann Mcavan, ülkesindekileri değil Türk doktorlarını tercih etti. Kalça kemiğinde enfeksiyon oluşan kadın, "Türk doktorlarına güveniyorum" diyerek İzmir’de tedavi edildi. Ortopedi Uzmanı Bora Şerifhan Alpaydın, "Hastamızın sağlığı çok iyi, tek başına yürüyebiliyor. Türk doktorlarını tercih etmesi bizi çok mutlu etti" dedi.

İngiliz Hasta Türk Doktorları Tercih Etti
İngiltere ve Didim’de yaşayan emekli Geraldine Ann Mcavan, kalça kemiklerinde oluşan enfeksiyon nedeniyle yürüyemez oldu. Didim’deki bir kaç arkadaşından Ortopedi Uzmanı Bora Şerifhan Alpaydın’ın ismini duyan İngiliz kadın, Menemen’deki Özel Sada Hastanesi’ne başvurdu.

Kalça protezi takıldı

Doktoru Alpaydın, yaptığı tetkik ve muayeneden sonra "İki aşamalı ameliyat olmanız lazım. İsterseniz bu tedavinizi ülkenizde de yaptırabilirsiniz" önerisinde bulundu. Kadın bir an bile düşünmeden, doktoruna "Ben Türk doktorlarına güveniyorum, ameliyatlarımın sizin tarafınızdan gerçekleştirilmesini istiyorum" yanıtını verdi. Dr. Alpaydın, tarafından gerçekleştirilen iki operasyonda İngiliz kadın hastanın enfeksiyonu tedavi edilirken, kalça protezi takıldı.

Tek başına yürüyebiliyor

Daha önce eşi John’un yardımıyla yürüyebilen, seyahat sırasında aracın hareketleri sonrasında acı ve sızı duyan kadın, şimdi tek başına yürüyebiliyor. Ağrılarının da sona erdiğini belirten Mcavan, "İzmir’de sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Türk doktorlarına güveniyorum. İngiltere’deki tedavi süreçlerinde sorunlar yaşanabiliyor" diye konuştu.

En zor cerrahi

İngiliz hastasının hastanelerine başvurduğunda tekerlekli sandalye ile geldiğini anlatan Dr. Alpaydın, şöyle konuştu: "Hastamız için iki aşamalı bir ameliyat planladık. Hastamız iki ay arayla gerçekleştirilen ameliyatlarla sağlığına kavuştu. Şu an tek başına yürüyebiliyor. Bastonla zor yürüyen kadın artık hiçbir acı veya sızı duymadan yürüyebiliyor. Kalça revizyon cerrahisi ortopedinin en zor ameliyatlarından biridir. Onun da azmi sayesinde sağlığına kavuştu."
Kaynak: İHA