İl Özel İdare Genel Sekreteri Aksoy, Öğretmenevi İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Çanakkale’de 2013 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılan ve 7 aylık yıkım çalışmalarının ardından 1 ay önce inşaat çalışmalarına başlanan Öğretmenevinin inşaat alanında İl Özel İdare Genel Sekreteri Can Aksoy, incelemelerde bulundu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Aksoy, Öğretmenevi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Can Aksoy, 7 aylık yıkım çalışmalarının ardından 1 ay önce inşaat çalışmalarına başlanan Çanakkale Öğretmenevinin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Bir ay önce inşaat çalışmaları başlanan, 310 gün sürerek Mart 2017 tarihinde tamamlanması hedeflenen Öğretmenevi inşaatı, 1 milyon 541 bin 322 TL keşif bedeli ile 1 Nisan 2016 tarihinde ihalesi yapıldı. Öğretmenevi, 1 milyon 232 bin TL’ye mal olacak.

’Öğretmenlerimize il özel idare olarak vefa borcumuzu ödemek istiyoruz’

İnşaat alanında incelemelerde bulunarak, yetkilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Can Aksoy; "Çanakkale Merkez Kordon’daki yaklaşık 2,5 yıldır deprem sebebiyle kapalı kalan öğretmenevimizi geçen yılın son aylarına doğru yıkımını bitirdik ve bu noktadan sonra yeni bir öğretmenevi yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ortak hareket ettik. Zemin iyileştirme çalışmaları devam etmekte. Fore kazık sistemi ile zemini iyileştirerek, yaklaşık 40’a yakın fore kazıktan sonra temel imalatlarıyla zemin +4 1290 metrekarelik öğretmenevimizin inşaatına devam etmiş olacağız. Zemin iyileştirmesini biran önce yaptıktan sonra zaten üst imalatların hızla ilerleyeceğini düşünüyoruz. Bu noktada hepimizin bu günlere gelmemizde eğitim hayatımızın mimarları olan öğretmenlerimize bizde Çanakkale İl Özel İdaresi olarak bir vefa borcumuzu ödemek için elimizden geldiğince çalışmalarımıza bu yönde yön veriyoruz. İnşallah uzun bir süredir beklenen çalışan ve emekli öğretmenlerimizin, eğitim camiasındaki Çanakkaleli veya misafir olarak gelecek herkesin kullanabileceği güzel bir öğretmenevi yapmayı düşünüyoruz. Sadece öğretmenlerimiz değil Çanakkale’ye gelen misafirlerimizin de özellikle Kordon’da olması vesilesiyle burada güzel anılarının olabileceği, ileride de Çanakkale’yi iyi hatırlayabilecekleri bir durak yapmış olmayı düşünüyoruz. Zannediyorum bir engel olmadan kışa kalmadan bu inşaatı bitireceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Bin 287,91 metrekare alan üzerine zemin kat, 4 kat ve çatı katından oluşacak

Öğretmenevi, inşaat alanı üzerinde tamamlanan işlemlerin ardından bir ay önce başlanan inşaat çalışmasıyla alana ilk fore kazıkla kazma vuruldu. Bin 287,91 metrekare alan üzerine zemin kat, 4 kat ve çatı katından oluşacak Öğretmenevinde zemin katta bekleme odası, idari ofis, resepsiyon, kazan dairesi, engelli wc ve içerisinde mutfak nişinin de bulunacağı lokal de yer alacak.

Öğretmenevinin 1’inci katında, 2 adet idari ofis, bay ve bayan tuvaletleri ile sergi salonu bulunacak. 2’inci katta ise, bay ve bayan mescitler 2 adet abdest alma mahalli, kat deposu ve 2 adet vip odası olacak. 3’üncü katında, 2 adet idari ofis, bay ve bayan tuvaletleri ile içinde ikram servis mutfağı olan toplantı salonu yer alacak. 4’üncü katında ise, yemek hazırlama bölümü ile içerisinde wc bulunan restoran bölümü olacak. Öğretmenevinin çatı katında beraber deniz tarafında 33,15 metrekarelik bir teras ve yol tarafında da jeneratör için bir teras bulunacak.
Kaynak: İHA