Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Lübnan'da

Ayrault: 'Fransa, Lübnan'daki krize çözüm bulunması için tüm çabasını ortaya koyacaktır'.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Lübnan'daki siyasi krizi sonlandırmak için her türlü çabayı ortaya koyacaklarını söyledi.

Ayrault, Lübnan ziyareti kapsamında Başbakan Temmam Selam ile bir araya geldi. Başbakanlıktaki görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ayrault, Selam'a 'Fransa için Lübnan'ın birinci öncelikte kalacağı' mesajını aktardığını belirtti.

Fransız Bakan, 'Suriye'deki savaşın yol açtığı mülteci krizi ve diğer sorunların aşılması için siyasi krizin sonlandırılması gerekiyor. Fransa, Lübnan'daki krize çözüm bulunması için tüm çabasını ortaya koyacaktır.' ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki görüşmelerinde ülkedeki siyasi aktörleri 'sorumluluk almaya' çağırdığını dile getiren Ayrault'un, ilerleyen saatlerde Meclis Başkanı ve Emel Hareketi Lideri Nebih Berri, Dışişleri Bakanı Cibran Besil ile görüşeceği açıklandı.

Görüşmelerde cumhurbaşkanlığı krizinin yanı sıra Birleşmiş Milletler verilerine göre 1,1 milyona ulaşan Suriyeli mülteciler konusunun ele alınacağı belirtiliyor.

Öte yandan, Lübnan'a dün gelen Ayrault'un ziyaretinin ilk gününde Müstakbel Hareketi Lideri Saad Hariri, ülkedeki cumhurbaşkanı adayları Maruni liderler, Özgür Yurtsever Hareketi Lideri Mişel Avn ve Marada Hareketi Lideri Süleyman Franci ile basına kapalı görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi. Lübnanlı taraflarca yapılan açıklamada görüşmelerin içeriğine dair bilgi verilmedi.

Lübnan parlamentosu, görev süresi Mayıs 2014'te dolan Mişel Süleyman'ın yerine geçecek cumhurbaşkanını iki yıldır seçemiyor.
Kaynak: AA