Fethiye'de Engelsiz Bir Aşk Hikayesi Mutlu Sonla Noktalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde aşkları engel tanımayan Arife Mert ile bedensel engelli Murat Kabik, evlendi.

Fethiye'de Engelsiz Bir Aşk Hikayesi Mutlu Sonla Noktalandı
Murat Kabik, 2007’de üniversitede okurken tanıştığı Mert ile 2009’da nişanlandı. Fethiye’de bir iş yerinde çalışan Kabik, 2012’de eve dönerken yaptığı trafik kazası sonucu boynu kırıldı ve yüzde 98 engelli oldu.

Mert, kaza sonrası da sürekli Kabik’in yanında oldu ve ona destek çıktı. Ailelerinden izin alan genç çift, Karagedik İlkokulu bahçesinde düzenlenen düğün töreniyle dünyaevine girdi.

Nikah töreninin ardından rahatsızlığı nedeniyle sandalyede oturarak oynayanlara eşlik eden Kabik, düğüne gelen misafirleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kabik, bütün engellilere destek çıkılması gerektiğini söyledi.

Mert ile düğün tarihine 5 ay kala motosiklet kazası geçirdiğini anlatan Kabik, "Kaza sonucu yüzde 98 engelli oldum. Nişanlım bu süreçte beni bırakmadı. Ailem ve nişanlımın ailesi destek çıktı. Herkes yanımızda oldu ve düğünümüzü yaptık. Gayet de mutluyuz. Hiçbir engelin aşka, sevgiye engel olmadığını herkese göstermek istedik. Bizim bedenimiz, zihnimiz engelli olabilir ama kalbimiz hiçbir zaman engelli değil. Aşka sevgiye her zaman açık" dedi.

Eşiyle üniversite tanıştığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Mert ise şöyle konuştu: "Bunu mutlu bir birliktelikle noktaladık. Eşimi çok seviyorum. Önemli olan kalplerin bir olması. Bu durumun bizim için hiçbir engeli yok. Bizi evliliğe geçmişte bizim biriktirmiş olduğumuz sevgi ve saygı ulaştırdı."

Arife-Murat Kabik çiftinin düğün merasimi, Fethiye Belediyesi Engelsiz iletişim masası, Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ve Fethiye evi gönüllülerinin desteğiyle düzenlendi.

Kaynak: İHA