Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Zeydan Açıklaması

'Eskişehir Ovası'nda arpa hasadında son 10 yılın en kaliteli mahsulünü ve en yüksek fiyatları yakaladık'.

Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Ovası'nda arpa hasadında son 10 yılın en kaliteli mahsulünü ve en yüksek fiyatları yakaladıklarını söyledi.

Zeydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İç Anadolu Bölgesi olarak arpada Eskişehir Ovası'nın rekolte ve kalitesinin yüksek olduğunu ve arpa fiyatlarının düşük kaliteli buğday fiyatlarını yakaladığını ifade etti.

Bu yıl Eskişehir Ovası'ndaki yağış rejimi ve çiftçinin özellikle ziraat odalarını da bilgilendirmesinin mahsule değer kattığını belirten Zeydan, 'Doğru tarım çok önemli. Çiftçimiz doğru tekniklerle yapılan tarım sonucunda kaliteli ve birim başına daha verimli ürün aldı. Konya Ovası'nın bazı bölgelerinde yağışsızlıktan dolayı kalite ve verimin az olduğunu görüyoruz. Yine Trakya tarafında kalite ve verim hem buğdayda hem de arpada Eskişehir Ovası'ndaki gibi değil. Fiyatları ucuz ve kalitesizlik var.' diye konuştu.

Zeydan, kendi bölgelerinde geçen yılki gibi 'rekor' rekolte beklediklerini dile getirerek, 'Özellikle arpa fiyatlarımız çiftçimizin yüzünü güldüren düzeyde. Eskişehir Ovası'nda arpa hasadında son 10 yılın en kaliteli mahsulünü ve en yüksek fiyatları yakaladık. İnşallah bundan sonra gelecek mahsullerde böyle devam eder ve buğdaya da yansır. Biz ETB olarak özellikle üreticilerimizin ürettikleri tarımsal ürünlerin en yüksek değeri bulması konusunda elimizden gelen altyapı hizmetini ve satış organizasyon hizmetlerini 24 saat aralıksız çalışmak suretiyle yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Allah daha iyi harmanlar nasip etsin.' ifadelerini kullandı.

Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan da bu sene hem arpada hem de buğdayda ürünün çok güzel olduğunu belirtti.

Buluşan, 'Çok şükür bu sene bölgemizde bir afet olmadığı için ürünlerimiz kaliteli. Arpanın ilk döneminde olduğu gibi, buğdayda da fiyatların yüksek gitmesini bekliyorum inşallah. Üreticimizin ve bizlerin beklentisi, borsamızla beraber ofisimizin de burada üreticinin malını alıyor olması. Çiftçinin mutlu olması bizim mutluluğumuz anlamına geliyor.' değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: AA