Dünya, EURO 2016'Yı AA'nın Gözüyle Gördü

AA, EURO 2016'daki mücadeleyi ve heyecanı yansıtan 5 bin 700'ün üstündeki fotoğrafı dünyaya servis etti Dünya medyası, ilgi çekici karelerle EURO 2016'yı AA'nın gözünden aktardı Ramazan Bayramı heyecanı da yine AA farkıyla servis edildi. Türkiye ve 50'den fazla ülkedeki bayram sevinci, 2 bin 727 fotoğraf karesiyle anlatıldı

Anadolu Ajansı , 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasındaki (EURO 2016) mücadeleyi ve heyecanı yansıtan 5 bin 700'ün üstündeki fotoğrafı dünyaya servis etti. Dünya medyası, ilgi çekici karelerle EURO 2016'yı AA'nın gözüyle gördü.

AA, Fransa'daki şampiyonayı 5 foto muhabiri ile takip etti. Dünyanın merakla izlediği şampiyonadaki 51 maçın 45'inde deklanşöre basan foto muhabirleri, sahaya yansıyan mücadeleyi, maç sırası ve sonrasındaki heyecanları ölümsüzleştirdi. AA foto muhabirlerinin çektiği 5 bin 700'ün üstündeki fotoğraf karesi, Türkçe ve İngilizce yayımlandı.

Çeyrek final müsabakalarından itibaren her maçı iki foto muhabiri ile izleyen AA, yoğun talep olan yarı final maçları ile Fransa ve Portekiz'in mücadele ettiği final maçında da UEFA yetkilileriyle yürütülen görüşmeler sonucunda ikişer foto muhabiriyle futbol heyecanını fotoğraflamayı başardı.

Öte yandan, çok sayıda serbest gazeteci ve bazı spor ajansları, AA'ya fotoğraf göndermeyi teklif etti. Başarılı şekilde takip edilen şampiyonada servis edilen kareler, uluslararası basında 'Anadolu Agency' imzasıyla yer aldı. AA, bu organizasyonda yürüttüğü süreç ve fotoğraflarının dünya basınındaki geniş kullanımıyla UEFA nezdindeki yerini de sağlamlaştırdı.

Çeyrek finalde İzlanda ile karşılaşan Fransa'nın teknik direktörü Didier Deschamps ile futbolcu Laurent Koscielny'in karesi, en önemli haber dergilerinden Paris Match'de iki tam sayfa olarak yer buldu.

- Ramazan coşkusunu AA anlattı

Ramazan ayı dolayısıyla yaşanan coşku ve heyecan da yine AA farkıyla servis edildi. Ramazan hazırlıkları, ilk teravih, ilk iftar, sahur, itikaf gibi pek çok konu, fotoğraf karelerine yansıtıldı. Böylelikle dünya basını ramazan ayını pek çok kıtada AA görselleriyle takip etti.

Ramazan ayında çekilen 9 binin üstündeki fotoğraf karelerinden bazıları The Guardian MSN gibi önemli medya kuruluşlarında günün fotoğrafları arasına girdi.

Türkiye ve 50'den fazla ülkedeki bayram sevinci ise 2 bin 727 fotoğraf karesiyle anlatıldı. Söz konusu fotoğraflardan bin 254'ü İngilizce yayımlanarak dünyaya dağıtıldı.

Dünyanın pek çok kıtasının yanı sıra Amerika'da Müslüman nüfusun az olduğu ülkelerden de fotoğraflar temin edildi. Serbest foto muhabirleri aracılığıyla El Salvador, Ekvador, Bolivya, Peru, Kanada, Kolombiya, Venezuela, Arjantin, Meksika, Brezilya ve Dominik'ten yansıyan ramazanla ilgili görseller dünya medyasında yayımlandı.
Kaynak: AA