DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay'da Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 72. yönetim kurulu toplantısı Hatay'da yapıldı.

Hatay Valisi ve DOĞAKA Başkanı Ercan Topaca, Antakya'da bir oteldeki toplantıda ajansın 23 Mart itibariyle ilan ettiği 2016 Yılı Mali Destek Programları kapsamında başvuru sürecinin tamamlandığı ve değerlendirme aşamasına geçildiğini belirtti.

Topaca, toplantıda sürdürülebilir üretimin geliştirilmesi ve yenilikçilik, ithalat bağımlılığının azaltılması ihracatın geliştirilmesi ile bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması olmak üzere 3 mali destek programının görüşüleceğini kaydetti.

Mali destek programlarının ülkenin ekonomisi, üretimi ve refahı için çok önemli olduğunu ifade eden Topaca, ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından başvurusu yapılan Dörtyol soğuk hava deposu ve paketleme evi projesi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Göksun soğuk hava deposu projelerinin de toplantıda ele alınacağını belirtti.

Toplantıya Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız da katıldı.

Kaynak: AA