Başkentten Siirt'e Yardım

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Siirt’in Tillo Belediyesi'nden gelen yardım talebi, oy birliğiyle kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce, Siirt’in Tillo Belediyesi'nden gelen yardım talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan temmuz ayı olağan toplantısında,, Başkanlık yazısı doğrultusunda, Siirt'in Tillo ilçesinin yardım talebine olumlu yanıt verildi.

Başkanlık yazısında, Tillo Belediye Meclisi’nin kararıyla, ilçedeki 'Kale Yolu ve Hassa Anayolu Yapım İşi Projesi' ile 'Hassa Hatun Türbesi Rekreasyon Alanı Peyzaj Düzenleme Projesi'nin gerçekleştirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talep edildiği belirtildi.

Kanuni mevzuat çerçevesinde mahalli idarelerle ve diğer kamu kuruluşlarına ihtiyaç halinde kaynak aktarımında bulunulabileceği bildirilen başkanlık yazısında, ilçede Kale Yolu ve Hassa Anayolu’nun Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca, Hassa Hatun Türbesi Rekreasyon Alanı peyzaj düzenlemesinin de Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca yapılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Yapılan oylamayla, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na, Tillo Belediye Başkanlığı ile protokol yapma yetkisi verildi.
Kaynak: AA