Ameliyat Olmazsa Göremeye Bilir

Adıyaman’da, 7 yaşında olan Sümeyye Işık, uzman doktorlar tarafından istenilen göz ameliyatını maddi imkansızlıklardan dolayı olamazsa bir daha göremeyeceği ailesi tarafından göz yaşları içerisinde belirtti.

Ameliyat Olmazsa Göremeye Bilir
Doğuştan göz şaşılığı ve miyop olan ve 7 yaşına kadar tedavi gören Adıyamanlı Abuzer ve Ayşegül Işık’ın 3 çocuğundan biri olan Sümeyye Işık, hastalığının her geçen gün ilerlemesinden dolayı daha fazla görme kaybı yaşıyor. Malatya, Adıyaman, Gazinatep’te bulunan farklı farklı hastanelere ailesi tarafından götürülerek tedavi edilen Sümeyye Işık, İstanbul’da bulunan bir hastaneye sevk edildi. İstanbul’a, sevk edilen Sümeyye Işık, burada tedavi altına alınarak ameliyat edilmesi gerektiği belirtildi. Maddi imkansızlıklardan dolayı ameliyat edilemeyen Sümeyye Işık, tekrardan Adıyaman’a evine döndü. En kısa zamanda ameliyat olması gereken Sümeyye Işık, ve ailesi hayırsever vatandaşlar ile ilin önde gelenlerinden yardım bekliyor.

Gözyaşlarıyla beraber yardım isteyen Sümeyye Işık’ın annesi Ayşegül Işık, “ Çocuğum doğuştan bu yana bu hastalıkla mücadele ediyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı istenilen ameliyatı yaptıramıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızdan ve ilimizin önde gelenlerinden yardım istiyoruz. Yardım için Adıyaman Valiliği’ne bugün dilekçe verdim. Umut ediyorum ki yardım dilekçem olumlu görülür ve çocuğumun ameliyatını yaptırabilirim” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Sümeyye Işık ise, “ Hastalığımdan dolayı her geçen gün görme sorunum gittikçe büyüyor. Allah aşkına birileri bana yardım etsin. Okulumu çok seviyorum ama görme sorunumdan dolayı bir şey anlamıyorum. Okulda arkadaşlarım benimle dalga geçiyor. Şaş diyorlar, dört göz diyorlar bana. Beni bu durumdan ne olursunuz kurtarın. Adıyaman Valimiz Abdullah Erin’den yardım istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA