Adana Büyük Sanayi Projesi İçin Başvuru Alınmaya Başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Seyhan Belediyesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Adana Ticaret Odası (ATO) işbirliğiyle oluşturulan, Büyük Sanayi Projesi’ne dahil olmak isteyenler için ön talep başvuruları başladı.

Adana Büyük Sanayi Projesi İçin Başvuru Alınmaya Başladı
Proje Müşavirliğini Bektaş Avcı’nın yaptığı ve TEMSA civarında hayata geçirilmesi planlanan 300 milyon dolarlık dev projeye 2016 yılı içinde başlanması planlanıyor. Sade Yatırım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı-Proje Müşaviri Bektaş Avcı, proje finansmanı için bankalar ve kredi kuruluşları ile görüşmelere başladıklarını açıkladı.

Avcı, “Başvurular; Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) merkezlerinden, adanabuyuksanayi.com sitesinden, 032204591313-05520491313 nolu telefonlardan yapılabilecek. Projeye bu yılın içerisinde başlanması planlanıyor” dedi.

Meslek gruplarının çalışma ortamı modernleştirilecek

Projenin 798 bin metrekare inşaat alanına sahip olacağını belirten Bektaş Avcı, “Projeyle, başta imalat olmak üzere, çeşitli sektörlerde, şehre dağılmış vaziyette üretim yapan meslek grupları bir araya getirilecek, böylece çalışma ortamı modernleşecek ve üretim artacak. Projede modüler sistem planlanıyor. 150 metrekareden başlayacak mağazalar olacak ve daha büyük yer talep edilirse planlama yapılacak. Projenin 300 milyon dolar civarında maliyeti var. TEMSA’nın yanındaki araziyi planlıyoruz. Tamamı imarlı bir arazi. İçinde sosyal donatı alanlarının da olduğu, küçük esnafın oluşturduğu, büyük sanayi olacak. Proje, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürüyecek. Şu anda şehrin muhtelif noktalarına yayılmış her meslek grubu belirli bir alanda toplanacak. Öncelikle imalatçılar yer alacak. Mermerciler, ayakkabıcılar, tekstilciler, bakırcılar toplulaştırılacak. Bu proje kentsel dönüşüm için de önemli, çünkü kentsel dönüşümde en büyük sorun küçük esnafın istihdam edilmesi. Küçük esnafın büyümesini sağlayacak bir proje olarak da tanımlanabilir” diye konuştu.

Kaynak: İHA