Uludağ'da ATV Kazası Açıklaması Arap Turist Yaralandı

Uludağ’da bir Arap turist, ATV arazi aracıyla şarampole yuvarlandı. Kazada başındaki kask parçalanan genç adam yaralandı.

Uludağ'da ATV Kazası Açıklaması Arap Turist Yaralandı
Kaza Uudağ Oteller 2. Gelişim Bölgesi’nde meydana geldi. Bursa’dan araç ile Uludağ’a çıkan Birleşik Arap Emirlikleri nüfusuna kayıtlı Muhammet T., ATV kiraladı. Arazi aracıyla 2 kilometre aşağıdaki Kurbağakaya’daki teleferik istasyonu karşısından maden yoluna giren Arap turist Wolfram madeni yoluna doğru devam ederken aşırı hız sebebiyle aracın kontrolünü kaybetti. Yolun kenarındaki şarampole devrilen Muhammet T.’nin başındaki kask parçalandı.

Kaskın bir parçasının kafasını kesmesi ile başından yaralanan Muhammet T. olayı gören vatandaşların ilk müdahalesinden sonra 112 ambulansı ile Bursa’ya sevk edildi.

Önceki yıl bir Arap turist kızın atv kazasında hayatını kaybettiği Uludağ’da, hiçbir güvenliği olmayan arazi araçları rastgele kiraya veriliyor. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu hafta sonları da araç kiralaması yapan birçok firma saati 200 lira gibi yüksek rakamlarla araç kiralarken, sürücülere verdikleri plastik kasklar göstermelik olarak duruyor.

30 dakikalık yolculuğun ardından Çekirge Devlet Hastanesi’ne getirilen Arap turistin sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
Kaynak: İHA