Toronto, Türk Festivali İle Şenlendi

Kanada Eğitim ve Gençlik Vakfınca düzenlenen Anatolia Fest 2016, Dundas Meydanı’nda binlerce kişiye ev sahipliği yaptı.

Kanada’nın Toronto kentinde Türk Festivali düzenlendi.

Kanada Eğitim ve Gençlik Vakfınca (KAGEV) organize edilen Anatolia Fest 2016 kapsamında, Dundas Meydanı’nda açılan standlarda, Türk mutfağına ait yemekler, kebaplar, gözleme ve börekler satıldı.

Türk Kahvesi reyonunda katılımcılara ücretsiz kahve ve Türk usulü çay ikramı yapılan festivalde, Toronto Kültür ve Tanıtım Ataşeliğince Türkiye’yi tanıtan broşür ve dokümanların yanı sıra lokum ve tanıtıcı küçük hediyelik eşyalar dağıtıldı.

İstanbul’daki Kapalıçarşı’nın minimize edilen halinin kurulduğu bölümde ise Türk kültürüne ait takılar, giyecekler, çini tabak ve vazolar satışa sunuldu.

Festivalin davetlisi olarak Türkiye’den gelen hattat-müzehhibe Fatmagül Saklavcı ile ebru sanatçısı Özlem Çopur da festival boyunca sanatlarına dair örnekler sergilediler.

Kanada Cerrahi Dergahı ilahi ve semazen grubu Kanadalılar tarafından da ilgiyle izlendi. Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Oyunları ekibi ile Deensquad isimli Müslüman rap grubu sanatçıları Jae Deen ve Karter Zaher'in de sahne aldığı festivali, gün boyunca yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti.

- 'Nerede vatandaşımız varsa yanındayız'

Anatolia Fest 2016 Festivali’ne bir süredir Kanada’da bulunan TBMM Türkiye-Kanada Dostluk Grubu’nun AK Partili milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Yılmaz Tunç, Hurşit Yıldırım, Yusuf Başer ile Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'in de katıldı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AA’ya yaptığı açıklamada, 'Kanada'da bulunduğumuz süre boyunca, Türk ve Müslüman toplumun temsilcileri ile yoğun temaslarımız oldu. Kanada’nın bu yapısını yakından tanıma fırsatı bulduk. Ülke nüfusunun yüzde 10’una tekabül eden bir Müslüman nüfus var. İlişkilerimizin daha da gelişeceğini ümit ediyorum. Biz, nerede Türk vatandaşı varsa, nerede Müslüman varsa yanında olacağız ve olmaya devam edeceğiz.' dedi.

KAGEV Başkanı Ayşenur Dereci de zorlu bir hazırlık süreci yaşadıklarını belirterek, 'Hem Kanadalılarla ve hem de kardeş topluluklarla bir bayram sevinci yaşamak istedik. Birçok kişi, bunu başaramayacağımız düşünüyordu. Zoru başardık.' diye konuştu.
Kaynak: AA