Srebrenitsa Şehitleri Keçiören'de Anıldı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Keçiören Belediyesi olarak her yıl 11 Temmuz’da bu anmayı gerçekleştiriyoruz. Unutmamak unutturmamak adına bunu yapıyoruz” dedi.

Srebrenitsa Şehitleri Keçiören'de Anıldı
Bosna’da 1995 yılında Sırplar tarafından yapılan Srebrenica Soykırımında hayatını kaybedenler Keçiören Aliya İzzet Begoviç Parkı’nda anıldı. Anma törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ile Keçiörenliler katıldı.

21 yıl önce gerçekleşen soykırıma ilişkin açılama yapan Ak, “11 Temmuz 1995 yılında bir katliam yaşandı. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak kazınan bu katliam Srebrenitsa’da, Bosnahersek’te Sırplar tarafından özellikle sivil halka karşı yapılmış bir katliamdı. Çoluk çocuk herkesi bir gece içinde katledip toplu mezarlara gömdüler. O gün insanlık ölmüştü adeta. Keçiören Belediyesi olarak her yıl 11 Temmuz’da bu anmayı gerçekleştiriyoruz. Tekrar yaşanmasının istemiyoruz. 8372 kişinin şuan tespiti yapıldı her yılda DNA testi ile tespitler yapıldı. Bizde Aliya İzzet Begoviç Parkı’nda unutmamak ve unutturmamak adına bu anma törenini gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından park içinde oluşturulan Srebrenitsa Şehitleri Anıtı’na karanfil bırakıldı. Ayrıca park içerisinde katliamda hayatını kaybedenlere ait ayakkabılar da yer alıyor.
Kaynak: İHA