Sarayönü'nde Mahalli At Yarışları Düzenlendi

KONYA – Sarayönü ilçesinde Atçılık ve Binicilik Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyonda 'Sarayönü 1. Geleneksel Mahalli At Yarışları' düzenlendi.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen at yarışları 4 kategori şeklinde düzenlendi.

Yarışlara Konya’dan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 24 safkan İngiliz ve Arap atı katıldı. Koşulan dört yarışın ardından derece yapan atların sahiplerine toplam 30 bin lira ödül dağıtıldı.

Sarayönü Atçılık ve Binicilik Derneği Başkanı Ali Osman Turan ilçenin eski bir geleneğini tekrar canlandırmak için dernek kurarak 35 yılın ardından yeniden mahalli yarış düzenlediklerini söyledi.

Yarışların büyük ilgi görmesi ve geniş katılım sağlanması nedeniyle mutlu olduklarını belirten Turan, 'Türkiye'nin çeşitli illerinden ünlü atların, at sahiplerinin ve aprantilerin yarışlarımıza katılması bizi çok sevindirdi. Gelecek yıl çok daha güzel, kapsamlı ve profesyonel bir mahalli yarış düzenleyeceğiz. Bizim amacımız bu geleneği yeniden canlandırmak ve Sarayönü'nü tanıtmaktı. Amacımıza ulaştığımıza da inanıyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA