Samsun'da TEOG Yerleştirme Çalışmaları

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce TEOG yerleştirme çalışmaları kapsamında toplam 55 okulda rehber öğretmenlerden oluşan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonları kurulduğu bildirildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, 2015-2016 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından öğrencilerin tercih işlemlerinin gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, yerleştirme ve tercih işlemleriyle ilgili olarak her türlü bilgiyi, oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek alabilecekleri belirtilerek, 'Öğrenciler, 15-25 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yapabilecek ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatacaklardır. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacağından öğrencilerin, tercihlerinde yapmayı düşündükleri değişiklikleri okul müdürlüklerinde onaylama işleminden önce yapmaları gerekmektedir. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos'ta yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır. ' ifadelerine yer verildi.

Öte yandan 5-8 Eylül tarihlerinde il ve ilçe yerleştirme ile nakil komisyonlarınca nakil tercih başvurularının alınacağı, 9 Eylül itibarıyla yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağı kaydedildi.

Kaynak: AA