'Sağlıklı Fikirler' Senaryo Yarışması Sonuçlandı

Madde, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığı olmak üzere 4 kategoride düzenlenen yarışmada ödül alan senaryolar, sosyal medya ve televizyon kanallarında kamu spotu olarak gösterilecek.

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından Yeşilay'ın iştiraki ile yürütülen, 'Sağlıklı Fikirler' senaryo yarışması sonuçları belli oldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Kalkınma Ajansı destekli yarışma, madde, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığı olmak üzere 4 kategoride düzenlendi.

'Sağlıklı Fikirler' senaryo yarışmasında, Yeşilay ve SETEM'in oluşturduğu, alanında deneyimli jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu belirlenen her kategorinin birincileri 3 bin, ikincileri 2 bin, üçüncüleri ise bin lira almaya hak kazandı.

Yarışma, hem sinema sektöründe çalışmak isteyen gençlere hem de sektörde çalışan sinemacılara, bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim de içeren bir program dahilinde gerçekleştirildi.

- Ödül alan senaryolar kamu spotu olacak

Alkol bağımlılığı kategorisinde birincilik ödülünü 'Şişedeki Umutsuzluk' isimli senaryoyla Uğur Tatar alırken, Eray Midem ikinci, Hüseyin Böyük üçüncü oldu.

Tütün bağımlılığı kategorisinde ise birinciliğe 'Asıl Gerçek' isimli senaryosuyla Elif Kırmacı layık görülürken, Tolga Han Erder'in senaryosu ikinci, Zafer Çaltekin'in senaryosu üçüncü oldu.

Teknoloji bağımlılığı kategorisinde Emre Aran'ın, 'Canım Telefonum' isimli senaryosu birincilik ödülüne hak kazanırken, İlker Emon ikinci, Furkan Dağlı ise üçüncü oldu.

Aslıhan Yesir'in 'Esaret Şarkısı' isimli senaryosuyla birincilik ödülünü aldığı madde bağımlılığı kategorisinde, Burak Ergin ikinciliğe, Ahmet Kılıç ise üçüncülüğe layık görüldü.

Ödül alan senaryolar, profesyonel bir ekip ile SETEM tarafından çekimleri gerçekleştirilerek, sosyal medya ve televizyon kanallarında kamu spotu olarak gösterilecek.
Kaynak: AA