Reyhanlı'da 2 Kişinin Öldüğü Patlamada 6 Suriyeli Tutuklandı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli Usam İsa ile Rahmi Hadad’ın öldüğü patlama sonrası başlatılan soruşturmada 6 Suriyeli tutuklandı.

2 ay önce Reyhanlı’ya geldikleri belirlenen Usam İsa ile Rahmi Hadad’ın, 6 Temmuz’da ilçe merkezindeki Kurtuluş Mahallesi, Şehit Sedat Pişen Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın ikinci katında hazırladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatlarını kaybetmeleriyle ilgili soruşturma başlatıldı. 7 Temmuz Perşembe günü, Reyhanlı ilçesinde beş ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İkametlerde, patlamada hayatını kaybeden şahıslarla irtibatlı olduğu tespit edilen H.E., A.A., M.H., N.M., S.S., A.A. isimli Suriye uyruklu 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet otomatik piyade tüfeği ile bu silaha ait 5 adet şarjör ve 2 adet dürbün, 3 adet metal kutu içerisinde patlayıcı, 3 adet tabanca ile bu tabancalara ait 3 adet susturucu, 3 adet GPS cihazı, 2 adet uzak kumanda modülü, 2 adet elektrikli kapsül, 1 adet dürbün, bir miktar elektronik malzeme ve 1 adet lazer işaretleyici ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Kaynak: İHA